Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Inżynieria menu

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 550,00 
Wykorzystaj potencjał doskonale zbudowanego menu! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu dowiesz się, w jaki sposób Twoja karta może sprzedawać jeszcze więcej. Podczas spotkania poznasz sposoby na zmaksymalizowanie zysków generowanych przez menu Twojego lokalu, poznasz rolę food costu w budowaniu karty, poznasz najlepsze pozycje oferty, które powinni polecać kelnerzy. Dodatkowo dzięki analizie z zakresu inżynierii menu poznasz zachowanie i oczekiwania swoich Gości, dzięki czemu zoptymalizujesz produkcję i procesy magazynowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W programie:
  • menu engineering w praktyce - czym jest i jak wykorzystywać jego potencjał
  • analiza danych sprzedażowych konieczna do pracy przy inżynierii menu
  • relacja kosztów z ustalaniem finalnej ceny dań i napojów
  • klasyfikacja dań w menu
  • pozycjonowanie dań w menu w oparciu o twarde dane sprzedażowe
  • najczęstsze błędy w tworzeniu menu
  • wpływ inżynierii menu na pracę kelnerów
  • estetyka karty menu
  • psychologia sprzedaży
  • obowiązkowe (formalno-prawne) informacje w menu

O trenerze

Maciej Możejko Współzałożyciel i współwłaściciel piekarnio-cukierni bakeMAnia, która stała się najlepiej ocenianą piekarnio-cukiernią w swoim regionie. Posiada prawie 15 letnie doświadczenia w optymalizacji procesów biznesowych i redukcji kosztów - Six Sigma Black Belt, Lean Management ekspert. Ma 20 lat doświadczenia w sprzedaży, oraz negocjacjach biznesowych. Konsultant Makro, który miał okazję przeprowadzić doradztwo dla ponad 100 naszych Klientów.