Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Inżynieria menu

Wykorzystaj potencjał doskonale zbudowanego menu! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu dowiesz się, w jaki sposób Twoja karta może sprzedawać jeszcze więcej. Podczas spotkania poznasz sposoby na zmaksymalizowanie zysków generowanych przez menu Twojego lokalu, poznasz rolę food costu w budowaniu karty, poznasz najlepsze pozycje oferty, które powinni polecać kelnerzy. Dodatkowo dzięki analizie z zakresu inżynierii menu poznasz zachowanie i oczekiwania swoich Gości, dzięki czemu zoptymalizujesz produkcję i procesy magazynowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
13.02.2023, 10:00-15:00
Kraków
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
250,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 400,00 
W programie:
  • menu engineering w praktyce - czym jest i jak wykorzystywać jego potencjał
  • analiza danych sprzedażowych konieczna do pracy przy inżynierii menu
  • relacja kosztów z ustalaniem finalnej ceny dań i napojów
  • klasyfikacja dań w menu
  • pozycjonowanie dań w menu w oparciu o twarde dane sprzedażowe
  • najczęstsze błędy w tworzeniu menu
  • wpływ inżynierii menu na pracę kelnerów
  • estetyka karty menu
  • psychologia sprzedaży
  • obowiązkowe (formalno-prawne) informacje w menu

O trenerze

Maciej Możejko Współzałożyciel i współwłaściciel piekarnio-cukierni bakeMAnia, która stała się najlepiej ocenianą piekarnio-cukiernią w swoim regionie. Posiada prawie 15 letnie doświadczenia w optymalizacji procesów biznesowych i redukcji kosztów - Six Sigma Black Belt, Lean Management ekspert. Ma 20 lat doświadczenia w sprzedaży, oraz negocjacjach biznesowych. Konsultant Makro, który miał okazję przeprowadzić doradztwo dla ponad 100 naszych Klientów. 

Wybierz termin

Kraków

13.02.2023 10:00-15:00
Wolne miejsca: 12
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.

Warsztaty w tym samym terminie