W menu warsztatu:
- Filet z kaczki sous vide, wytrawa tarta tatin, szpinak, kompresowane grzyby, jus z orzechami i pomidorami
- Udko kacze na parze, kluski kładzione z patelni, fricasse z groszku, kapusty włoskiej, wędzonego boczku, glazurowana marchewka, szczypior
- Rillete z kaczki marmolada z czerwonej cebuli, flat bread z pomarańczą i żurawina, figa w porto
- Sałatka z podwędzoną kaczą piersią, piklowany burak, karmelizowany kozi ser, gąszcz z żurawiny i klementynki
O trenerze
Dariusz Nikodemski
Szef Kuchni Akademii Inspiracji Makro w Warszawie. Przygodę z gotowaniem rozpoczął od nauki w szkole gastronomicznej. Jak sam mówi, do dziś całość jego pracy zawodowej oparta jest na organizacji, sprawnym zarządzaniu czasem oraz logicznym rozwiązywaniu problemów – nie tylko w kuchni. Doświadczenie zdobywał w restauracji sushi, restauracjach z tradycyjną i nowoczesną kuchnią polską, kuchnią hiszpańską oraz w gwiazdkowych restauracjach w Londynie. W trakcie pobytu w Wielkiej Brytanii przez 2 lata zajmował stanowisko Młodszego sous chefa w Glasshouse - * (Michelin) i odbył staże w Ledbury**, które w tym czasie zajmowało 10. miejsce na liście 50 Best Restaurants, oraz restauracji Ametsa słynnej hiszpańskiej rodziny Arzak. Po powrocie do Polski przez blisko 2,5 roku był Zastępcą szefa kuchni w L’enfant Terrible. Następnie spędził 1,5 roku na stanowisku Szefa kuchni w warszawskiej restauracji Garmasz, która zajęła 1. miejsce w kategorii „Najlepszy debiut” w ramach festiwalu Fine Dining Week 2019.