Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Kuchnia tajska

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
450,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 600,00 
Bartosz "Snecz" Dębski zaprasza miłośników kuchni tajskiej do wspólnego pogłębienia znajomości receptur, składników, aromatów i smaków tamtejszej kuchni. Podczas warsztatatu przećwiczymy techniki na co dzień wykorzystywane w Tajlandii i wspólnie przygotujemy aż 7 receptur. Warsztat trwa w godzinach 10-15.  
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
  • Tajska konfitura z chili i tamaryndowca
  • Tom Yum - najpopularniejsza pikantno-kwaśna tajska zupa z konfiturą z chili, w wersji klarownej z krewetkami
  • Som Tam - sałatka z papai z fasolką szparagową, pomidorem i pikantnym dressingiem, na bazie \\\\\\\\\\\\\\"bezrybnego\\\\\\\\\\\\\\" sosu rybnego
  • Satay - szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym
  • Khanom Jeen Nam Ya - esencjonalne rybne curry podane z cienkim makaronem ryżowym
  • Pisang Goreng - banany smażone w cieście ryżowo-kokosowym
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Bartosz "Snecz" Dębski Zakochany w azjatyckich smakach kucharz z bardzo otwartym podejściem do kulinariów i wieloletnim doświadczeniem w zawodzie. Tworzy dania stosunkowo proste, wywodzące się ze street foodu, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania dań i zachęcają do powtórzenia ich w domu. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi audycję kulinarną w newonce.radio, ma swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz prężnie działający instagram Snecz Gotuje.