Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Profesjonalny kurs pizzaiolo

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
450,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 600,00 
Poznaj najważniejsze techniki pracy z ciastem na pizzę i tajniki udanego wypieku! Zapisz się na szkolenie, podczas którego dowiesz się, jakie są najistotniejsze aspekty pracy profesjonalnego pizzaiolo i jak uzyskiwać zawsze udane, wyśmienite i powtarzalne w smaku ciasto. W trakcie szkolenia wprowadzimy Cię w charakterystykę pracy profesjonalnego pizzaiolo. Poznasz niezbędne narzędzia jego pracy i dowiesz się, w jaki sposób je wykorzystywać. W trakcie kursu poznasz i przećwiczysz autorską recepturę na ciasto, które doskonale sprawdzi się zarówno w serwisie na miejscu jak i dostawie. Większość szkolenia poświęcimy tajnikom pracy z ciastem. Dowiesz się m.in. tego jaki wpływ na jakość ciasta ma hydracja i temperatura, jakiego typu mąki używać oraz jak obliczyć ilość drożdży w różnych warunkach pracy. Dodatkowo pokażemy Ci jak ustawiać profesjonalny piec do pizzy, jak prawidłowo pracować z ciastem podczas wyrabiania i przećwiczymy formowanie pizzy. Pokażemy Ci również techniki poprawiające smak i konsystencje placka oraz w jaki sposób bezpiecznie przechowywać ciasto. Podczas szkolenia będziesz pracować na przygotowanym wcześniej cieście i dodatkowo nastawisz własne, które będzie można zabrać ze sobą do domu. Na koniec wypieczemy wspólnie 5 różnych autorskich kompozycji pizzy opartych o niecodzienne składniki. Warsztat trwa w godzinach 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź pełnym program szkolenia.    
22.05.2025, 10:00-16:00
Warszawa
Na ten termin zostało tylko 10 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
Blok teoretyczny z którego dowiesz się:
  • jak hydratacja wpływa na jakość pizzy
  • jakie mąki stosować do przygotowania ciasta
  • jakie są różnice pomiędzy dojrzewaniem a wyrastaniem
  • jakie aspekty wpływają na smak i konsystencję twojej pizzy
  • jakie są różnice w poszczególnych ciastach
  • dlaczego ważna jest temperatura otoczenia i poszczególnych składników podczas przygotowania ciasta
  • jak obliczyć ilość drożdży w stosunku do pozostałych składników przy różnych temperaturach i czasach nastawów ciasta
  • omówienie wyposażenia profesjonalnego stanowiska pizzaiolo
Zajęcia praktyczne, podczas których dowiesz się:
  • jak prawidłowo nastawić piec
  • jak przygotować ciasto w mieszarce i jak je dalej wyrabiać/prowadzić
  • jak formować idealną pizze
  • poznasz techniki które poprawią smak i konsystencje pizzy
  • jak przechowywać ciasto
  • jak radzić sobie z przerośniętym ciastem
  • nauczysz się 5 autorskich kompozycji w oparciu o niecodzienne składniki

O trenerze

Kamil Paduch Ekspert w świecie pizzy z ponad 15-letnim doświadczeniem, Pizzaiolo z certyfikatem nadanym przez di Enrico Fama. W wieku 24 lat otworzył swoją pierwszą pizzerię na warszawskiej Woli, zdobywając cenne doświadczenie w pracy z ciastem, prowadzeniu lokalu i tworzeniu autentycznych smaków. Pasja i chęć dzielenia się wiedzą doprowadziły go do uruchomienia działalności szkoleniowej, w której edukuje i inspiruje zarówno amatorów, jak i profesjonalistów do zgłębiania sztuki wypieku idealnej pizzy. Jego misją jest szerzenie wiedzy o włoskim rzemiośle w prosty i przystępny sposób – tak, aby każdy mógł nauczyć się przygotowywać doskonałe ciasto, odkrywać różnorodne style pizzy i tworzyć autentyczne smaki w domowych warunkach oraz profesjonalnych kuchniach. Nieustannie rozwija swój warsztat, szkoląc się u najlepszych i testując różne techniki wypieku. Jego warsztaty to nie tylko nauka, ale także doskonała okazja do integracji i budowania relacji przy wspólnym stole. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, podejściu opartemu na praktyce i łatwo przyswajalnym metodom nauki, Kamil pomaga zarówno hobbystom, jak i profesjonalnym kucharzom wejść na wyższy poziom sztuki pizzy.

Wybierz termin

Warszawa

26.06.2025 10:00-16:00
Wolne miejsca: 12
22.05.2025 10:00-16:00
Wolne miejsca: 10
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.