Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Menu lunch’owe

Jak dobrze przygotować dania z oferty lunch'ową? Jak zminimalizować straty produktów? Na co zwrócić uwagę podczas tworzenia menu lunchowego? Jeżeli szukasz odpowiedzi na te pytania, ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! W trakcie spotkania przy wspólnym gotowaniu porozmawiamy o znaczeniu kreatywności w zapobieganiu marnowaniu jedzenia i sposobach na wykorzystanie jej w ofercie lunch menu na miejscu i na wynos. Omówimy sposób tworzenia menu tygodniowego i przećwiczymy techniki obróbki warzyw i mięs, dzięki którym będą zawsze soczyste. Porozmawiamy o bezpiecznych i smacznych formach wykorzystania produktów pozostałych z serwisu z dnia poprzedniego - zarówno w przypadku mięs i warzyw ale też kasz, ryżu a nawet czerstwego chleba. Wszystko to w duchu optymalizacji kosztów prowadzenia biznesu restauracyjnego i trendu "No waste". Warsztat trwa w godzinach 10-15. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Cena regularna: 300,00 
W programie warsztatu:
  • Arrancini z bolognese
  • Onion smash burger na sałatce z łodyg brokułu
  • Pulled chicken bowl
  • Kotlet ziemniaczany faszerowany z warzywami
  • Zupa krem z sałaty z skrawkami z łososia i olejem z pancerzy krewetek
  • Pudding chlebowo-maślany
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.