Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Menu lunch’owe

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
300,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 450,00 
Jak dobrze przygotować dania z oferty lunch'ową? Jak zminimalizować straty produktów? Na co zwrócić uwagę podczas tworzenia menu lunchowego? Jeżeli szukasz odpowiedzi na te pytania, ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! W trakcie spotkania przy wspólnym gotowaniu porozmawiamy o znaczeniu kreatywności w zapobieganiu marnowaniu jedzenia i sposobach na wykorzystanie jej w ofercie lunch menu na miejscu i na wynos. Omówimy sposób tworzenia menu tygodniowego i przećwiczymy techniki obróbki warzyw i mięs, dzięki którym będą zawsze soczyste. Porozmawiamy o bezpiecznych i smacznych formach wykorzystania produktów pozostałych z serwisu z dnia poprzedniego - zarówno w przypadku mięs i warzyw ale też kasz, ryżu a nawet czerstwego chleba. Wszystko to w duchu optymalizacji kosztów prowadzenia biznesu restauracyjnego i trendu "No waste". Warsztat trwa w godzinach 10-15. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W programie warsztatu:
  • Arrancini z bolognese
  • Onion smash burger na sałatce z łodyg brokułu
  • Pulled chicken bowl
  • Kotlet ziemniaczany faszerowany z warzywami
  • Zupa krem z sałaty z skrawkami z łososia i olejem z pancerzy krewetek
  • Pudding chlebowo-maślany
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.