W menu warsztatu:
- Włoskie flaczki z pomidorami i natką pietruszki / Wywar z pomidorów z makaronem z cukinii i marchewki
- Łosoś konfitowany podany z kremowym pęczakiem w aromacie rokitnika i szafranu, z warzywami sezonowymi
- Roladka z polędwiczki wieprzowej nadziewanej tapenadą z oliwek i suszonych pomidorów.
- Babka ziemniaczana z duszoną cebulą. Pieczony burak glazurowany w suszonej śliwce
- Mus z białej czekolady z gorącymi wiśniami i kruszonką
O trenerze
Rafał Zaręba
Executive Chef Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. Swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał w jednej z restauracji z kuchnią włoską. Stamtąd trafił do Cafe Bar Lemon, gdzie zaledwie po roku pracy objął stanowisko Szefa Kuchni, które zajmował przez kolejne 10 lat. W międzyczasie rozwijał swój warsztat m.in w studium hotelarskim, w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie oraz w Lyonie, gdzie ukończył szkolenie w Instytucie Paula Bocuse’a. Wysokie standardy pracy pod wodzą uznanych, francuskich Szefów Kuchni wywołały u niego chęć rozwijania się w tym kierunku. W Polsce naturalnym wyborem było Atelier Amaro, w którym przepracował ponad 2 lata. Po Atelier objął funkcję Executive Chefa w prestiżowej restauracji Warszawski Sznyt przy Pl. Zamkowym, gdzie przez ponad 2 lata kreował menu oparte o kuchnię polską w nowoczesnym wydaniu. W Akademii odpowiada za ofertę szkoleń gastronomicznych, pracę zespołu kucharzy oraz dzieli się swoim doświadczeniem z uczestnikami warsztatów, które prowadzi.