Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Menu okolicznościowe: desery świąteczne

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
430,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 580,00 
Poznaj nowe sposoby na wyróżnienie słodkiej części swojej oferty cateringu świątecznego! Dowiedz się, w jaki sposób zaplanować serwis bufetowy na grudniowe spotkania koktajlowe, bankiety czy spotkania biznesowe. W trakcie szkolenia dowiesz się jak planować produkcję i ograniczyć liczbę zaangażowanych osób i food cost. Podczas warsztatu przygotujesz 3 kreatywne pozycje deserowe i dowiesz się, w jaki sposób rozbudowywać swoje autorskie koncepcje i tworzyć ofertę deserową w cateringu okolicznościowym, jak wykorzystać tradycyjne świąteczne smaki w nowoczesnym wydaniu oraz jak efektowanie eksponować desery w naczyniach wieloporcjowych. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Torcik makowy/ mus z białego maku/ poncz z suszu/ krem kawowy/ wiśnie
  • Piernik/ powidła z suski sechlońskiej i śliwowicy/kajmak/ glazura z gorzkiej czekolady
  • Miodownik/ krem z palonego masła/ karmelizowane orzechy/ karmel na miodzie pitnym/ curd z rokitnika

O trenerze

Michał Węcławek Kucharz, trener kulinarny, wykładowca i cukiernik z kilkunastoletnim doświadczeniem w gastronomii. Półfinalista zawodów "Szef roku" wg. Gault&Millau, Szef Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Jak sam o sobie mówi - pasjonat dobrego jedzenia, tropiciel kulinarnych trendów i wysokich standardów, który najlepiej odnajduje się w wymagającej pracy w kuchni na wysokim poziomie. Swoją karierę zaczynał we włoskiej pizzeri i karczmie ze staropolską kuchnią, skąd trafił do słynnego, warszawskiego CafeBar Lemon, gdzie spędził łącznie 6 lat, z czego połowę na stanowisku Sous Chefa. Później współpracował z Martinem Gimenezem Castro w restauracji Salto, jako Chef de Partie restauracji pięciogwiazdkowego hotelu. Współtworzył popularny koncept kulinarny w formule Pop-up "U chłopaków" i pełnił funkcję Szefa kuchni w restauracji Warszawski Sznyt. Ostatnio pełnił funkcję Młodszego Zastępcy Szefa Cukierni w ekskluzywnym Raffles Hotel Europejski i prowadził zajęcia z cukiernictwa i kuchni molekularnej w Krakowskiej Szkole Restauratorów.
Michał Węcławek

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.