Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom zaawansowany

Menu okolicznościowe: desery

Desery w menu okolicznościowym pełnią szczególną, często kluczową rolę w całościowym postrzeganiu oferty cateringowej. Dzięki nieszablonowemu podejściu do tematu i odróżnieniu się od typowych ciast na paterze możesz wyróżnić swoją propozycję na serwis weselny, komunijny, chrzcielny czy każdy inny związany z przygotowaniem imprez okolicznościowych. Dzięki naszemu warsztatowi dowiesz się, jak wykorzystywać dostępne, jakościowe półprodukty cukiernicze, które dzięki kreatywnemu wykorzystaniu nieszablonowych insertów posłużą do przygotowania wyjątkowych, eleganckich deserów. Na spotkaniu nie zabraknie również propozycji deserów serwowanych w szkle, bez których trudno byłoby mówić o efektywnej organizacji serwisu okolicznościowego. Warsztat trwa w godzinach 9-17:30, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 300,00 
W programie warsztatu:
  • Vol-au-vent z kremem z białej czekolady i mięty oraz kandyzowaną pomarańczą
  • Tartoletka z giandują z orzechów laskowych, konfiturą z pigwy i bezą włoską
  • Mille feuille z kremem waniliowym i owocami leśnymi
  • Egzotyczne owoce z dressingiem z marakui i lemon curd\\'em
  • Tiramisu z ponczem kahlua, ganachem kawowym i kremem śmietankowym
  • Mini profiterol z kremem kawowym i śliwką.

O trenerze

Michał Węcławek Kucharz, trener kulinarny, wykładowca i cukiernik z ponad 13-letnim doświadczeniem w gastronomii, półfinalista zawodów "Szef roku" wg. Gault&Millau, Zastępca Szefa Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Jak sam o sobie mówi - pasjonat dobrego jedzenia, tropiciel kulinarnych trendów i wysokich standardów, który najlepiej odnajduje się w wymagającej pracy w kuchni na wysokim poziomie. Swoją karierę zaczynał we włoskiej pizzeri i karczmie ze staropolską kuchnią, skąd trafił do słynnego, warszawskiego CafeBar Lemon, gdzie spędził łącznie 6 lat, z czego połowę na stanowisku Sous Chefa. Później współpracował z Martinem Gimenezem Castro w restauracji Salto, jako Chef de Partie restauracji pięciogwiazdkowego hotelu. Współtworzył popularny koncept kulinarny w formule Pop-up "U chłopaków" i pełnił funkcję Szefa kuchni w restauracji Warszawski Sznyt. Ostatnio pełnił funkcję Pastry Chefa w ekskluzywnym Raffles Hotel Europejski i prowadził zajęcia z cukiernictwa i kuchni molekularnej na Krakowskiej Szkole Restauratorów.
Michał Węcławek

Wybierz termin

Warszawa

22.03.2023 09:00-17:30
Wolne miejsca: 24
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.