Na warsztatach przygotujesz:
- Gravlax z łososia z musem z łososia wędzonego i ogórkiem peklowanym.
- Sałatkę z Cykorii z lekkim sosem curry, jajkiem sous vide i prażonymi migdałami.
- Krem z topinamburu z chipsem z topinamburu i olejem borowikowym.
- Pierś z kurczaka z selerem pieczonym w soli, slaw z selera i kalarepy i sosem z palonego masła.
- Dorsza z pieczoną skorzonerą, puree ze skorzonery i jarmużem.
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.