Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Strona główna/Warsztaty/Kulinarne/Nowalijki wg Krzysztofa Żurka
Poziom średniozaawansowany

Nowalijki wg Krzysztofa Żurka

Wiosenne menu lub sezonowa wkładka z klasą? Krzysztof Żurek ma na to sposób! Podczas warsztatu sięgniemy po świeże, sezonowe smaki, które zachwycą podniebienia Waszych gości. W trakcie spotkania uczestnicy samodzielnie przygotują kompletne menu, na które składać się będą dania z nowalijkami w roli głównej. Warsztat trwa w godzinach 10-15 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Serdecznie zapraszamy!
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
300,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 450,00 
W menu warsztatu: - carpaccio z okonia morskiego ze świeżymi białymi szparagami, sosem anchois i świeżą bazylią - risotto primavera z nowalijkami i serem grana padano - ravioli ze szparagami zielonymi, ricottą, szczypiorkiem i szynką parmeńską - kotlet cielęcy z bazyliowym farszem, pieczonymi młodymi warzywami i sosem z białym winem - rabarbar i truskawki pod kruszonką migdałową Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Krzysztof Żurek Od zawsze związany z Krakowem, skąd pochodzi i na stałe mieszka. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti, jego mistrzem i przewodnikiem. Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce, w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac. Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodnika Michelin. Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.