W menu warsztatu:
- Sałatka z kalarepy, czerwonej porzeczki i orzechów z gremolatą rozmarynowo-selerową
- Wytrawna tartoletka z groszkiem i sezonowymi grzybami, nadziewana wędzoną emulsją ziemniaczaną, podawana z orzeźwiającą maślanką
- Letni krupnik z nowalijkami oraz grzanka z mięsiwem
- Naleśnik gryczany z siekaną botwiną, sadzonym jajem, świeżo tartym chrzanem i kindziukiem
- Zapiekany kompot
O trenerze
Dariusz Nikodemski
Szef Kuchni Akademii Inspiracji Makro w Warszawie. Przygodę z gotowaniem rozpoczął od nauki w szkole gastronomicznej. Jak sam mówi, do dziś całość jego pracy zawodowej oparta jest na organizacji, sprawnym zarządzaniu czasem oraz logicznym rozwiązywaniu problemów – nie tylko w kuchni. Doświadczenie zdobywał w restauracji sushi, restauracjach z tradycyjną i nowoczesną kuchnią polską, kuchnią hiszpańską oraz w gwiazdkowych restauracjach w Londynie. W trakcie pobytu w Wielkiej Brytanii przez 2 lata zajmował stanowisko Młodszego sous chefa w Glasshouse - * (Michelin) i odbył staże w Ledbury**, które w tym czasie zajmowało 10. miejsce na liście 50 Best Restaurants, oraz restauracji Ametsa słynnej hiszpańskiej rodziny Arzak. Po powrocie do Polski przez blisko 2,5 roku był Zastępcą szefa kuchni w L’enfant Terrible. Następnie spędził 1,5 roku na stanowisku Szefa kuchni w warszawskiej restauracji Garmasz, która zajęła 1. miejsce w kategorii „Najlepszy debiut” w ramach festiwalu Fine Dining Week 2019.