W trakcie warsztatu przygotujesz eklery z nadzieniami i dekoracjami:
- pasta pistacjowa/ ganache pistacjowy/ matcha glaze/ krem limonkowy/ biała czekolada listki
- pasta z orzecha laskowego/ cremoux caramel/ krem kawowy/ karmelizowane orzechy laskowe/ liofilizowana malina
- czarny czosnek- czekolada/ jagoda/ malaga glaze/gianduja kasztanowa
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.