- LASAGNE BOLOGNESE / KLASYCZNA LAZANIA PO BOLOŃSKU
- SPAGHETTI CHITARRA ALLA CARBONARA CLASSICO / MAKARON SPAGHETTI CHITARRA Z KLASYCZNYM SOSEM Z JAJKA I PARMEZANU
- RIGATI AL. PESTO DI POMODORI SECCHI / MAKARON RIGATI Z PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW
- RIGATONI CON GUANCIALE E PISELLI / RIGATONI Z BOCZKIEM I GROSZKIEM KONSERWOWYM
- FUSILLI TRICOLORI CON GORGONZOLA / MAKARON FUSILLI W TRZECH KOLORACH Z SEREM GORGONZOLA
- BUCATINI VERDI ALLA AMATRICIANA / ZIELONY MAKARON BUCATINI W SOSIE POMIDOROWYM Z PIEPRZEM I GUANCIALE
O trenerze
Giancarlo Russo
Jedyny w Polsce oficjalny kucharz przygotowujący dania dla dwóch Papieży : Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek papieskich do Polski. Były oficjalny kucharz Episkopatu Polski. Laureat nagrody Hermesa w kategorii Osobowość Gastronomii 2016 roku. Wieloletni, były Prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce ( FIC Polonia). Aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce i za granicą. Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku Polskim. Organizator szesnastu edycji prestiżowego Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana, organizator imprez charytatywnych dla domów dziecka, juror w wielu konkursach kulinarnych w Polsce, zdobywca rekordu Guinness’a na największą włoską potrawę z grzybów ( Funghi Triffolati ). Znana postać medialna z programów telewizyjnych. Autor książki kulinarnej pt. „Kuchnia Włoska bez granic”.
Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii. Wykształcenie kucharskie zdobył w znanej szkole gastronomicznej Villa Santa Maria , a doświadczenie zdobywał pracując w restauracjach w regionie Abruzzo , a następnie przez kilka lat w 5 gwiazdkowym Hotelu Savoy Florence w Toskanii.
W 1998 roku przyjechał do Polski propagować rodzimą kuchnię poprzez prowadzenie szkoleń w restauracjach warszawskich z zakresu kuchni włoskiej , a następnie przez 4 kolejne lata był szefem kuchni znanej restauracji „Chianti” w Warszawie. Do 2015 roku prowadził własne restaurację Warszawie pod nazwą „Giancarlo Ristorante Italiano „ ( jedyna w Polsce restauracja oferująca przez cały rok dania ze świeżymi truflami , najlepsza włoska restauracja w 2004 roku wg „ Poland Monthly „, jedna z najlepszych restauracji wg rankingu „Neewsweek’a „ w Top liscie Bikonta i Makłowicza ) przy ul. Rzymowskiego i ul. Wilczej oraz trattorię pod nazwą „Trattoria Giancarlo” w Wesołej ( dzielnica Warszawy) uhonorowanej 5* w rankingu restauracji „Polityki”.
Przez lata spędzone w Polsce dał się poznać jako executive chef przeprowadzający szkolenia dla szefów kuchni i kucharzy oraz osób prywatnych pasjonujących się kuchnią włoską. Trener w wielu projektach gastronomicznych współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Regularnie udziela konsultacji przy otwieraniu restauracji i hoteli, tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego. Jest ekspertem i doradcą kulinarnym oraz ambasadorem znanych włoskich marek w Polsce .
Przez lata prowadził cykliczny program kulinarny pt. ”Buon Appetito” w tv TELE 5 oraz w TV Polsat Sport cykl programów dotyczących kuchni dietetycznej pt. „Atleci – Kuchnia atletów” . Juror odcinków w programie „Top Chef” oraz „Top chef –Gwiazdy od kuchni „w TV Polsat. Okazjonalnie występował w programach TVP 1, TVP 2: „Kawa czy herbata”, „ Pytanie na śniadanie”, „Biznes z gwarancją” „Europa da się lubić”, „Szansa na sukces” oraz w TV „Dzień dobry TVN”. W latach 2019- 2022 prowadził warsztaty kulinarne w Studiu Kulinarnym Giancarlo na Ursynowie w Warszawie.