Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Samodzielny audyt restauracji

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
250,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 400,00 
Warsztat ma za zadanie omówić metodologie i celowość audytu diagnostycznego, oraz przedstawić praktyczne metody jego zastosowania w branży HoReCa - zdobyta wiedza ma umożliwić uczestnikowi przeprowadzenie audytu we własnym przedsiębiorstwie i zdiagnozowanie jego problemów. Warsztat jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą przeprowadzić samodzielny audyt prowadzonego przez siebie przedsiębiorstwa. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W trakcie szkolenia zostaną omówione kwestie: • badanie mocnych i słabych stron oferty • porównanie portfolio produktowego z konkurencją • analiza struktury kosztów i przychodów • badanie metodą Tajemniczego Klienta (aktualny poziom jakości serwisu) • Wewnętrzna spójność oferty (tzw. Ambiance Mix) • przebieg procesów, ścieżek decyzji i ich skuteczność • ocena funkcjonowanie firmy w kontekście formalno-prawnym (ze szczególnym uwzględnieniem PPOŻ, Sanepid, HACCP) • Metody kradzieży, oszustw i wyłudzeń w branży - wykrywanie

O trenerze

Leszek Szczepaniak Restaurator - od pięciu lat prowadzi w Warszawie wielokrotnie nagradzaną restaurację specjalizującą się w kuchni francuskiej, w której na co dzień testuje nowe rozwiązania optymalizujące przebiegające procesy. Doświadczony manager mający w swoim portfolio prace dla największych firm gastronomicznych w Europie, otwieranie nowych punktów, przeprowadzanie procesów rebrandingu, prowadzenie fast-foodów, kawiarni butikowych i sieciowych oraz restauracji klasy Fine-Dining, dobrze czujący się we współpracy z cukierniami i firmami kateringowymi. Mentor prowadzący warsztaty i konsultacje dla innowacyjnych przedsiębiorstw w akceleratorze start-up’ów wspierającym nowe technologie w branży spożywczej.

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.