Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Skuteczna rekrutacja w gastronomii

Szukasz sposobu na ograniczenie rotacji w zespole albo chcesz ustandaryzować procesy rekrutacyjne? Weź udział w warsztacie Skuteczna rekrutacja w gastronomii. Spotkanie dedykujemy managerom, restauratorom i szefom kuchni odpowiedzialnym za budowanie zespołu w lokalach gastronomicznych. Każdy z uczestników spotkania zdobędzie wiedzę dotyczącą prowadzenia skutecznych procesów rekrutacyjnych. Dowie się jakie są konsekwencje błędów rekrutacyjnych i jak ważne jest odpowiednie przygotowanie do rekrutacji do swojego biznesu. Będzie w stanie zdefiniować odpowiedni profil poszukiwanego kandydata i zaproponować adekwatne pytania. Pozna różne rodzaje pytań rekrutacyjnych i ich konkretne przykłady. Warsztat Skuteczna rekrutacja to połączenie merytorycznej wiedzy z zakresu psychologii, komunikacji, motywacji z konkretnymi przykładami z branży gastronomicznej. O sukcesie danego lokalu bardzo często decydują ludzie, którzy go tworzą, ich zaangażowanie w pracę i umiejętności oraz to jak ze sobą współpracują. Dlatego tak ważne jest, aby właściwe osoby pracowały na właściwych miejscach. Dowiedz się, jak je znaleźć i zapisz się już dziś! Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
200,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 350,00 
  • Pokolenia X,Y, Z – kim są i jakie ma to znaczenie w rekrutacji
  • Ile kosztuje błąd rekrutacyjny, najczęściej popełniane błędy oraz jak się ich ustrzec
  • Tworzenie profilu kandydata – kogo tak naprawdę potrzebuję do mojej restauracji?
  • Selekcja aplikacji – na co zwracać uwagę
  • O co pytać i w jaki sposób pytać - rozpoznaj to co ukryte
  • Niestandardowe metody rekrutacji: scenki i praktyczna weryfikacja umiejętności kandydata
  • Prawo pracy w rekrutacji
  • Budowanie marki pracodawcy w procesie rekrutacji

O trenerze

Małgorzata Boguska-Kuca Z wykształcenia psycholog o specjalności psychologia pracy i stresu. Absolwentka Podyplomowych Studiów Coaching w Szkole Głównej Handlowej. Entuzjastka i promotorka coachingowego stylu zarządzania. Początek jej kariery zawodowej był związany z bezpośrednią obsługą klienta i gościa. Posiada ponad 10 lat doświadczenia zawodowego w tematach związanych z zarządzaniem ludźmi, motywowaniem i rozwojem. W MAKRO pełniła między innymi funkcję Koordynatora Zespołu ds. Rekrutacji i Wizerunku Pracodawcy oraz HR Biznes Partnera Sił Sprzedaży oraz Koordynatora Zespołu ds. Kompetencji Sprzedażowych. W kręgu jej zainteresowań jest wspieranie innych w rozwoju i osiąganiu większej satysfakcji oraz lepszych rezultatów na wielu płaszczyznach funkcjonowania. Ponadto, zarówno prywatnie jak i zawodowo interesuje się tak zwanym guest/customer experience, którego zasadami kieruje się w tworzeniu programów szkoleniowych i rozwijniu kompetencji pracowników. Obecnie Kierownik Centrum Szkoleń w Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie odpowiada za rozwój oferty szkoleniowej dla klientów HoReCa i kompleksowe działanie Akademii.

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.