W programie warsztatu:
- Tarteletka z jałowcowym fondue, chipsem i ostrygą z kurczaka, grzybami i ziołami
- Tarteletka nadziewana wytrawnym budyniem z topinamburu, z chipsami
- Tarteletka z tatarem z krewetek w emulsji z krwistej pomarańczy z sałatką radiccho i rodzynkami
- Tarteletka ze słodką pieczoną papryką i cebulą, polędwicą z tuńczyka
- Tarteletka z espumą estragonową, pieczonym halibutem, groszkiem miętowym i chrustem z słodkiej cebuli
- Tarteletka z karmelizowaną gruszką kimchi, redukcją z buraka i białymi szparagami
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.