Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Street food Azja

Smaki ulicznej kuchni Korei, Japonii, Wietnamu, Laosu i Chin na wyciągnięcie ręki! Odkryj razem z nami składniki, smaki, aromaty i tekstury rządzące w azjatyckim street foodzie i daj się im zainspirować do kreowania własnego menu. Street food to jedna z najszybciej rosnących kategorii w polskiej gastronomii, podobnie dużym zainteresowaniem od dawna cieszy się kuchnia azjatycka, w której dominuje uliczne jedzenie. Zapisz się na warsztat, w którym poznasz sekrety popularności azjatyckiego street foodu, dowiesz się, jakie są najpopularniejsze potrawy ulic z różnych azjatyckich krajów i osobiście przećwiczysz techniki ich przygotowania. W trakcie spotkania poznasz i otrzymasz 5 receptur na klasyczne, street foodowe dania azjatyckie, które są doskonałą bazą do kreowania własnego menu - food truckowego, stacjonarnego lub sezonowego konceptu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, serdecznie zapraszamy!
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
300,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 450,00 
W programie warsztatu:
  • Banh Mi z klopsami, piklami, kolendrą i spicymayo
  • Laarb - kurczak/ mięta/ kolendra/ sos rybny/ chili/ prażony ryz
  • Kimchi Jjigae - kimchi/ tofu/ wieprzowina
  • Japoński naleśnik okonomiyaki
  • Bao z cukinią w panko
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Daniel Wanke Samouk, który gotowanie i pasję do jedzenia wyniósł z domu. Uczył się podstaw i zdobywał kulinarne szlify u boku Przemka Błaszczyka, w Mañana Bistro & Wine Bar, która zdobyła dwie czapki Gault&Millau i rekomendację Slow Food Polska. Szef kuchni freelancer, który ze swoim projektem Wanke Cook’ink przeprowadził kilkaset warsztatów i szkoleń dla profesjonalistów i pasjonatów. Ponadto zajmuje się tworzeniem menu dla food truck'ów i restauracji w całej Polsce. Uczestnik siódmej edycji TopChef Polska. Jego specjalnością są szeroko pojęte kuchnia azjatycka i streetfood. Obecnie szef kuchni katowickiej Sceny54 by FEIIM.

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.