W programie warsztatu:
- Banh Mi z klopsami, piklami, kolendrą i spicymayo
- Laarb - kurczak/ mięta/ kolendra/ sos rybny/ chili/ prażony ryz
- Kimchi Jjigae - kimchi/ tofu/ wieprzowina
- Japoński naleśnik okonomiyaki
- Bao z cukinią w panko
O trenerze
Daniel Wanke
Samouk, który gotowanie i pasję do jedzenia wyniósł z domu. Uczył się podstaw i zdobywał kulinarne szlify u boku Przemka Błaszczyka, w Mañana Bistro & Wine Bar, która zdobyła dwie czapki Gault&Millau i rekomendację Slow Food Polska. Szef kuchni freelancer, który ze swoim projektem Wanke Cook’ink przeprowadził kilkaset warsztatów i szkoleń dla profesjonalistów i pasjonatów. Ponadto zajmuje się tworzeniem menu dla food truck'ów i restauracji w całej Polsce. Uczestnik siódmej edycji TopChef Polska. Jego specjalnością są szeroko pojęte kuchnia azjatycka i streetfood. Obecnie szef kuchni katowickiej Sceny54 by FEIIM.
