Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom zaawansowany

Sylwestrowe menu

Przygotuj się do stworzenia sylwestrowej oferty z Akademią Inspiracji MAKRO! W trakcie warsztatu poznasz 5 receptur na wykwintne dania, dzięki którym wyróżnisz swoją noworoczną propozycję na restauracyjny set. Dzięki kreatywnemu wykorzystaniu takich składników jak różowy pieprz, ketchup grzybowy, rokitnik, szafran miso i Choya zagwarantujecie swoim Gościom niezapomniany wieczór. W trakcie spotkania nie zabraknie praktycznych porad z zakresu organizacji pracy i serwisu w sylwestrowy wieczór, przygotowania oferty pod noworoczne rezerwacje i sposobów na wyróżnienie set menu spośród oferty konkurencji.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Cena regularna: 500,00 
W  menu warsztatu:
  • Łosoś marynowany w różowym pieprzu z sałatką z ziół, sałat i kwiatów w vinegrette mango
  • Carpaccio wołowe na palonej gruszce z ketchupem grzybowym, własnymi piklami i gałązkami warzywnymi
  • Polędwica z dorsza na puree z dyni z warzywami sezonowymi i sosem rokitnikowo-szafranowym
  • Polędwica Rossini na aksamitnym puree ziemniaczanym z sosem demi glas, duszonym szpinakiem i plastrem foie gras
  • Gorące śliwki w glazurze Choya-miso na musie chałwowym z lodami waniliowymi
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Rafał Zaręba Executive Chef Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. Swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał w jednej z restauracji z kuchnią włoską. Stamtąd trafił do Cafe Bar Lemon, gdzie zaledwie po roku pracy objął stanowisko Szefa Kuchni, które zajmował przez kolejne 10 lat. W międzyczasie rozwijał swój warsztat m.in w studium hotelarskim, w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie oraz w Lyonie, gdzie ukończył szkolenie w Instytucie Paula Bocuse’a. Wysokie standardy pracy pod wodzą uznanych, francuskich Szefów Kuchni wywołały u niego chęć rozwijania się w tym kierunku. W Polsce naturalnym wyborem było Atelier Amaro, w którym przepracował ponad 2 lata. Po Atelier objął funkcję Executive Chefa w prestiżowej restauracji Warszawski Sznyt przy Pl. Zamkowym, gdzie przez ponad 2 lata kreował menu oparte o kuchnię polską w nowoczesnym wydaniu. W Akademii odpowiada za ofertę szkoleń gastronomicznych, pracę zespołu kucharzy oraz dzieli się swoim doświadczeniem z uczestnikami warsztatów, które prowadzi.
Rafał Zaręba
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.