- Sałatka ze szparagów, krewetek, liści bazylii pod curry orzechowym z anyżem
- Szparagi z migdałami, cytryną, miętą i pstrągiem w groszku
- Szparagi z jajem gotowanym w oleju chrzanowym na plastrze boczku z chrupiącą skórą
- Selekcja grzybów w emulsji nagietkowej na szparagach z pieczonym pasternakiem
- Szparagi w gorącym fondue z plackiem sfincione
- Szparag w szynce dojrzewającej z majonezem szafranowym
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.