W trakcie warsztatu przygotujemy interpretacje przepisów:
- raki z sosem 1881r.
- okrasa z gęsi 1894r.
- bigos z mięsa siekanego 1786r.
O trenerze
Marcin Przybysz
Zdobywca tytułu CHEF DE L'AVENIR przyznanego przez międzynarodową akademię gastronomiczną, nagrodzony tytułem Młodego Talentu Regionu Centralnego przez Gault&Millau, zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef, w 2020 roku okrzyknięty mianem najlepszego Chefa według Warsaw Insider.
Doświadczenie zdobywał w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, w najlepszych restauracjach świata, takich jak Osteria Francescana, Geranium, Noma, The Ledbury, Restaurant de l'Hôtel de Ville de Crissier. W Polsce dał się zauważyć w Restauracji Belvedere oraz w Atelier Amaro. Obecnie Szef restauracji EPOKA w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie, w której łączy wyrafinowaną gastronomię, czerpiącą z najlepszych polskich tradycji kulinarnych, z komfortem i gościnnością. Marcin stawia na ponowne odkrycie polskich smaków, wyciągając z nich to, co najlepsze.