Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Warsztat piekarniczy – od zakwasu do wypieku

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
350,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 500,00 
Dowiedz się, dlaczego samodzielnie przygotowane i wypieczone pieczywo może stać się wizytówką każdej kuchni, nie tylko w restauracji! Podczas chlebowych warsztatów skupiamy się na fazie zakwaszania ciasta i wypieku chleba. Prowadząca warsztat przygotuje wcześniej zakwas poolish, z którego uczestnicy przygotują chleb i który posłuży do przygotowania własnego zakwasu (każdy wyjdzie ze spotkania ze swoim zakwasem do dokarmiania w domu lub restauracji). Pokażemy również jak wyprowadzać zakwas pszenny i żytni, porozmawiamy o charakterystyce mąki, przećwiczymy mieszanie ręczne i w robocie planetarnym. Na koniec nie zabraknie okazji do kształtowania kęsów i doglądania etapu samego wypieku. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
Podczas warsztatu przygotujemy i wypieczemy:
  • chleb razowy na zakwasie poolish
  • brioche
  • chleb orkiszowy z nasionami

O trenerze

Marcin Czubak Marcin Czubak swoje bogate i różnorodne doświadczenie kulinarne zdobył pracując jako szef kuchni w kraju i zagranicą, między innymi w: Pop Up Bistro, Restauracja Noc i Dzień, Restauracja Staromiejska, Kofeina Bistro (Katowice) oraz  Blythswood Square Hotel, Abode Glasgow, Lochgreen House Hotel czy Westerwood Hotel (Wielka Brytania). Przez prawie dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu oraz Pierwszej Damy. Był finalistą Polskiej edycji TOP CHEF oraz finalistą reprezentującym Szkocję w zawodach kulinarnych organizowanych w Londynie przez szkołę „Le Cordon Bleu”. Od 2017 roku prowadzi kompleksowe szkolenia dla kucharzy, szefów kuchni oraz pomocy kuchennych w zakresie kuchni świata, kuchni nowoczesnej oraz tradycyjnej, a także z zakresu ogólnego funkcjonowania kuchni. Przeprowadził ponad 500 godzin szkoleniowych w lokalach gastronomicznych na terenie całego kraju. Jego szkolenia cechuje nie tylko nauka przygotowania potraw danej kuchni, ale także nauka apetycznej ekspozycji potraw oraz komponowania spójnego menu, dobranego do potrzeb lokalu oraz poziomu umiejętności kucharzy tworząc w ten sposób indywidulanie dobrane i niepowtarzalne szkolenia. Od 2021 w firmie Kolektyw Studio w ramach której prowadzi szkolenia, audyty i doradztwo dla kadry zarządzającej i całych zespołów z branży kulinarnej oraz organizuje i pomaga zorganizować eventy na terenie całego kraju.

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.