Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom podstawowy

Kuchnia wietnamska

Azjatycki tygiel smaków, który czerpie to co najlepsze z wpływów kuchni chińskiej, tajskiej oraz...francuskiej poleca się w Akademii Inspiracji MAKRO! Zapraszamy na warsztat, podczas którego przeprowadzimy Cię przez smaki i aromaty najpopularniejszych, wybranych dań kuchni wietnamskiej. W trakcie spotkania sięgniemy po typowe dla tego regionu świata składniki, które wykorzystamy do przyrządzenia takich klasyków jak Banh mi, sajgonki czy zupa PHO. Podczas warsztatu nie zabraknie ciekawych rozmów o zwyczajach i tradycjach (kulinarnych i nie tylko) panujących w Wietnamie, z których zrodziło się nasze menu warsztatowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15, serdecznie zapraszamy!
28.07.2022, 10:00-15:00
Kraków
Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
260,00 
Cena regularna: 390,00 
W programie
  • ZUPA PHO GA - aromatyczna zupa na bazie bulionu z drobiu z podawana z makronem ryżowym, kolendrą i miętą,
  • BANH MI char siu – kultowe bagietki wietnamskie podawane z aromatyczną karkówką,
  • Bun bo Nam Bo – wietnamska sałatka na bazie makaronu ryżowego vermicelli, podawana w formie bowla z wołowiną i warzywami
  • SAJGONKI WIETNAMSKIE – różne opcje, z krewetkami, kurczakiem, omletem, wypełnione warzywami i ziołami
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Joanna Ryciak Pasję do gotowania odkryła już w dzieciństwie, ale miłość do kuchni azjatyckiej zrodziła się do niej w trakcie studiów w USA, gdzie miała okazję spróbować sushi i orientalnych smaków dostępnych w licznych knajpkach z Chinatown. Na drodze jej rozwoju i pasji do gotowania pojawił się mąż Piotr, z którym w 2005 roku otworzyli w Krakowie pierwszy prawdziwy sushi bar Edo, który serwował autentyczne japońskie sushi. Razem z załogą restauracji w trakcie licznych podróży doskonalili dania, poszerzali wiedzę i umiejętności. Wyjazdy do Japonii, Tajlandii, Wietnamu i Chin łączyła nie tylko z degustacjami jedzenia i poznawaniem smaków Azji, ale również z uczestnictwem w warsztatach gotowania. Kształcące podróże zaowocowały otwarciem azjatyckiej restauracji Edo Fusion, gdzie serwuje wybrane i ulubione dania z niemal całej Azji. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Gości, otworzyła siostrzane dla swoich restauracji delikatesy azjatyckie, w których oferuje produkty najwyższej jakości. Jak sama mówi: Wszystko zaczęło się z miłości do sushi i mojej połówki. Miałam to szczęście, że w miarę szybko odnalazłam swoją pasję i drogę.
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.