W menu znajdziecie:
- Przystawka - Sałatka z combra Jelenia , marynowane kurki , sos porto i czarny pieprz
- Pierwsze danie - Troć z oliwą czosnkową, skórką z cytryny , koper włoski i glony konbu
- Drugie danie - Polędwica wołowa z sosem truflowym , puree topinambur, chipsy z korzennych warzyw.
- Deser - Mus śmietanowy z sorbetem pomaranczowym, truskawki i syrop waniliowym .
O trenerze
Krzysztof Żurek
Od zawsze związany z Krakowem, skąd pochodzi i na stałe mieszka. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti, jego mistrzem i przewodnikiem. Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce, w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac. Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodnika Michelin. Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.