Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Zimna płyta: menu bankietowe

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
450,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 600,00 
Zimna płyta, czyli przystawki zimne, to od zawsze wizytówka bankietu lub przyjęcia weselnego. Na naszych warsztatach postaramy wprowadzić Was w nowe techniki przyrządzania, nowe składniki i uniwersalne rozwiązania które na pewno przyjmą się w każdej okoliczności i miejscu. Dodatkowo porozmawiamy o organizacji pracy w realizowaniu zleceń bankietowych. Warsztat trwa w godz. 10-15.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
  • cavapcici z jagnięciny, mus z papryki, panko z atramentem
  • pate z papryki i cieciorki, quinoa
  • galaretka z pomidora, ser mozarella, pesto z bazylii
  • roladka z kurczaka, kaszanka, konfitura z szalotki i rodzynek
  • flan z kalafiora i curry, panierka z orzechów pekan
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Sylwester Lis Executive chef, trener kulinarny, laureat licznych konkursów kulinarnych z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w profesjonalnej gastronomii. Sylwester swoją karierę zaczynał w Limanowej i Zakopanem, skąd bierze się jego wielkie zamiłowanie do kuchni podhalańskiej. Przez kolejne lata zdobywał doświadczenie w najpopularniejszych restauracjach i pensjonatach aż sam zaczął nimi kierować. Jako executive chef kierował pracą tak uznanych miejsc jak m.in. Hotel & Termy Bukovina, Bachleda residence czy Hotel Belvedere, gdzie przez lata udało mu się zdobyć wiele nagród i wyróżnień, w tym również nadawanych przez przewodnik Gault&Millau. Przez ten czas miał okazję współpracować z wieloma znanymi szefami kuchni jak np.  Kurt Scheller, Wojciech Modest Amaro, Paweł Oszczyk, Andrzej Bryk, Rober Sowa czy Norbert Niederkofler. Odbył również prestiżowe staże w gwiazdkowych restauracjach „Yosh”* w Stuttgard oraz „St. Hubertus”*** w San Cassiano. Jako najważniejsze sukcesy zawodowe wymienia pracę w roli Osobistego kucharza Ojca św. Franciszka podczas Dni Młodzieży w Krakowie, kolacje charytatywne dla księżnej Sary Ferguson w Stamarze, przyjmowanie najważniejszych osób w państwie m.in. prezydentów i premierów Aleksandra Kwaśniewskiego, Bronisława Komorowskiego, Leszka Milera czy dostojników kościelnych. Od 2010 roku Sylwester zajmuje się również szkoleniami dla profesjonalistów z sektora HoReCa.

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.