Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom zaawansowany

Sushi – poziom 2

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
450,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 600,00 
Sushi Chef Paweł Trzaskowski zaprasza na kolejne warsztaty, podczas których podniesiesz swoje umiejętności o kolejny poziom. W trakcie warsztatów nasz mistrz zdradzi m.in. tajniki przygotowywania ryżu, sosu teryaki i różnych form sushi oraz krojenia i prezentacji sashimi. Dzięki opanowaniu nowych technik i odkryciu inspiracji do konstruowania menu wyróżnisz menu swojego lokalu zarówno w ofercie na miejscu, w dostawie czy ofercie cateringowej. Jeżeli nie masz doświadczenia w przygotowywaniu sushi rekomendujemy najpierw udział w warsztacie Sushi - poziom 1 Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
  • Przygotowanie ryżu do sushi
  • Narzędzia i przybory wykorzystywane w przygotowaniu sushi
  • Wybór ryb i owoców morza – obróbka, przechowywanie, metody przyprawiania
  • Główne składniki oraz pozostałe dodatki do sushi, przygotowanie i krojenie.
  • Przygotowanie sosu teriyaki
  • Wstęp do krojenia sashimi
  • Przygotowanie różnych form sushi: gunkan, temari, nigiri,hosomaki, futomaki, uramaki
  • Krojenie i prezentacja sushi
Menu warsztatowe:
  1. Hotate sashimi. Przegrzebek, rzodkiewka, limonka, wasabi.
  2. Nigiri. Łosoś, tuńczyk zuke, gotowana krewetka.
  3. Gunkan moriawase. Tatar z łososia i jajo przepiórcze, ikra taszy, goma wakame.
  4. Temari zushi. Łosoś, krewetki argentyńskie, awokado.
  5. Maki zushi (futomaki, uramaki, hosomaki). Łosoś, tuńczyk, warzywa.
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Paweł Trzaskowski Kucharz, szef kuchni. Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Od niedawna także trener kulinarny, swoją pasją do kuchni i gotowania dzieli się jako Sushi Chef Paweł Trzaskowski. Finalista Mistrzostw Świata Sushi, World Sushi Cup Japan 2017, finalista Polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Seminarzysta kliku Certyfikatów World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Posiada ,,czarny pas‘’sushi, Certyfikat Kuro-obi zdobyty w Tokyo. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi.

Wybierz termin

Warszawa

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.