Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Aktywna sprzedaż w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dowiedz się jak zwiększyć sprzedaż na wszystkich etapach obsługi Gościa indywidualnego. Poznaj narzędzia, dzięki którym zmotywujesz zespół do właściwego zdiagnozowania potrzeb Gościa Twojej restauracji, dzięki czemu będziecie w stanie je zaspokoić i sprawić, że będzie do Was wracał. Właśnie tak, aktywna sprzedaż kelnerska w restauracji nie polega na agresywnym namawianiu, ale na  diagnozowanie potrzeb Gościa. Dzięki tej umiejętności kelner jest w stanie umiejętnie wykorzystać strategie sprzedaży jak np. up selling wina. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sprzedaży kelnerskiej i zarabiać więcej. Na zajęcia zapraszamy zarówno właścicieli restauracji jak i członków zespołu, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje. Warsztat trwa od 10:00 do 15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 450,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Aktywna sprzedaż w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dowiedz się jak zwiększyć sprzedaż na wszystkich etapach obsługi Gościa indywidualnego. Poznaj narzędzia, dzięki którym zmotywujesz zespół do właściwego zdiagnozowania potrzeb Gościa Twojej restauracji, dzięki czemu będziecie w stanie je zaspokoić i sprawić, że będzie do Was wracał. Właśnie tak, aktywna sprzedaż kelnerska w restauracji nie polega na agresywnym namawianiu, ale na  diagnozowanie potrzeb Gościa. Dzięki tej umiejętności kelner jest w stanie umiejętnie wykorzystać strategie sprzedaży jak np. up selling wina. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sprzedaży kelnerskiej i zarabiać więcej. Na zajęcia zapraszamy zarówno właścicieli restauracji jak i członków zespołu, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje. Warsztat trwa od 10:00 do 15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 450,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia i sala w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Prowadzisz biznes gastronomiczny? Szukasz sposobów na rozwój restauracji? Chcesz być na bieżąco z trendami kulinarnymi? Zapisz się na warsztat Kuchnia i sala w restauracji. Jest to wyjątkowe połączenie warsztatu z zakresu zarządzania zespołem w gastronomii, pokazu kulinarnego wybitnego szefa kuchni i panelu dyskusyjnego z prowadzącymi, autorami uznanej książki "Gościnność od kuchni" Adamem Chrząstowskim i Adamem Pawłowskim. W ramach wydarzenia porozmawiamy o tym:
    • jak z odwiecznej rywalizacji pomiędzy "frontem" restauracji a kuchnią stworzyć zgrany zespół pracujący na sukces lokalu
    • jak tworzyć kartę, a co równie ważne zapoznawać zespół z jej zawartością aby tworzyć spójny koncept i realizować najlepsze praktyki z zakresu aktywnej sprzedaży
    • jak wykorzystywać regionalne produkty i łączyć tradycję z nowoczesnością dla wyróżnienia oferty gastronomicznej restauracji
    Wszyscy uczestnicy spotkania otrzymają podpisany egzemplarz "Gościnności od kuchni" w prezencie! Jest to kolejna książka z cyklu entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności”, w której autorzy tym razem skupiają się na tym, co skrywa zaplecze restauracji. „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu. Spotkanie z autorami tej znanej publikacji jest wyjątkową okazją do dyskusji na temat branży gastronomicznej. W cenie przerwa kawowa, degustacja dań prezentowanych przez Adama Chrząstowskiego oraz prezent - książka "Gościnność od kuchni"!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia i sala w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Prowadzisz biznes gastronomiczny? Szukasz sposobów na rozwój restauracji? Chcesz być na bieżąco z trendami kulinarnymi? Zapisz się na warsztat Kuchnia i sala w restauracji. Jest to wyjątkowe połączenie warsztatu z zakresu zarządzania zespołem w gastronomii, pokazu kulinarnego wybitnego szefa kuchni i panelu dyskusyjnego z prowadzącymi, autorami uznanej książki "Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adamem Chrząstowskim i Adamem Pawłowskim. W ramach wydarzenia porozmawiamy o tym:
    • jak z odwiecznej rywalizacji pomiędzy "frontem" restauracji a kuchnią stworzyć zgrany zespół pracujący na sukces lokalu
    • jak tworzyć kartę, a co równie ważne zapoznawać zespół z jej zawartością aby tworzyć spójny koncept i realizować najlepsze praktyki z zakresu aktywnej sprzedaży
    • jak wykorzystywać regionalne produkty i łączyć tradycję z nowoczesnością dla wyróżnienia oferty gastronomicznej restauracji
    Wszyscy uczestnicy spotkania otrzymają podpisany egzemplarz "Gościnności od kuchni" w prezencie! Jest to kolejna książka z cyklu entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności”, w której autorzy tym razem skupiają się na tym, co skrywa zaplecze restauracji. „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu. Spotkanie z autorami tej znanej publikacji jest wyjątkową okazją do dyskusji na temat branży gastronomicznej. W cenie przerwa kawowa, degustacja dań prezentowanych przez Adama Chrząstowskiego oraz prezent - książka "Gościnność od kuchni"!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie standardami obsługi w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj procedury, dzięki którym będzie Ci łatwiej zarządzać zespołem! Zapraszamy na praktyczny warsztat dotyczący tworzenia manuali, czyli księgi standardów serwisu dla twojej restauracji. Jest to dokument, gdzie w jednym miejscu spisane są zasady funkcjonowania Twojej restauracji, dzięki .którym zapanujesz nad standardami w obsłudze gości. Dlaczego powinieneś mieć go w swoim lokalu? Manual jest kodeksem karnym i cywilnym każdej restauracji. Ten papierowy arbiter wyznacza zasady funkcjonowania organizacji. Dzięki niemu możemy rozliczać pracowników z ich obowiązków. Jednocześnie zapewnia im bezpieczeństwo, gdyż precyzuje określa wymagania i obowiązki. Każdy lokal powinien wypracować swój własny manual, ponieważ standardy obsługi w dużej mierze zależą od typu restauracji. Prosimy wszystkich uczestników o zabranie ze sobą laptopów, które będą bardzo pomocne przy pracy nad własnymi manualami. Dzięki temu już podczas warsztatu stworzysz zarys dokumentu w wersji elektronicznej. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch oraz prezent - książka "Gościnność - sztuka dobrej obsługi w gastronomii" wraz z autografem autorów. Publikacja w 2019 roku otrzymała prestiżową nagrodę Prix de la Littérature Gastronomique przyznaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Kliknij i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie zespołem w gastronomii

    04.04.2024, 10:00-15:00 Warszawa
    Poznaj dobre praktyki i procedury, dzięki którym będzie Ci łatwiej zarządzać zespołem odpowiedzialnym za sprzedaż w Twojej restauracji! Zapraszamy na praktyczny warsztat dla managerów i właścicieli lokali gastronomicznych podczas którego pomożemy Ci uporządkować ścieżkę Gościa odwiedzającego lokal i wskażemy kluczowe momenty mające największy wpływ na sprzedaż realizowaną przez zespół na sali. W trakcie szkolenia wspólnie porozmawiamy o sposobach na motywowanie zespołu odpowiedzialnego za serwis oraz obsługę i przeanalizujemy procesy ułatwiające im codzienną pracę prowadzącą do wspólnego sukcesu. Podczas spotkania poznasz też zasady tworzenia skutecznych manuali, czyli księgi standardów serwisu dla twojej restauracji. Jest to dokument, gdzie w jednym miejscu spisane są zasady funkcjonowania Twojej restauracji, dzięki .którym zapanujesz nad standardami w obsłudze gości i zadbasz o ich egzekwowanie. Prosimy wszystkich uczestników o zabranie ze sobą laptopów, które będą bardzo pomocne przy pracy nad własnymi manualami. Dzięki temu już podczas warsztatu stworzysz zarys dokumentu w wersji elektronicznej. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch oraz prezent - książka "Gościnność - sztuka dobrej obsługi w gastronomii" wraz z autografem autorów. Publikacja w 2019 roku otrzymała prestiżową nagrodę Prix de la Littérature Gastronomique przyznaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Kliknij i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00