Sushi w nowej odsłonie – warsztaty Maki Monster uczą, jak tworzyć efektowne rolki
inspirowane trendami atarashi sushi, przy zachowaniu szacunku do japońskiej
tradycji.
Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Na drugim poziomie burgerowego street foodu sięgamy głębiej do samodzielnie przygotowywanych części kanapki - dzięki czemu każdy z uczestników dowie się, jak zrobić mieszankę wołową, wypiec najpopularniejszą bułkę maślaną czy łączyć samodzielnie przygotowane dodatki.
Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Pokażemy, jak samodzielnie łączyć różne elementy wołowe w celu stworzenia autorskiej mieszanki. Sięgniemy również po jagnięcinę, przygotujemy nietypowe, autorskie sosy i pikle. Własnoręcznie przygotujemy bułkę typu brioche i coraz popularniejszy nadziewany serem burger juicy cheese.
W menu warsztatu nie zabraknie inspiracji kuchnią azjatycką, południowo-europejską a nawet - francuską. Jeżeli chcesz podnieść swoje burgerowe umiejętności na kolejny poziom ten warsztat jest właśnie dla Ciebie!
Warsztat trwa w godz. 10:00-16:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
Jak stworzyć menu okolicznościowe, które zachwyci różnorodne gusta gości i sprawdzi się przy większej skali? Tego dowiesz się podczas warsztatów kulinarnych z Sebastianem Niedźwiedzkim - szefem kuchni z bogatym doświadczeniem hotelowym. Nauczysz się komponować dania, które łączą elegancję, smak i perfekcyjną organizację pracy zespołu.
Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro. "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda
Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
Warsztaty odpowiadające na rosnące zainteresowanie dietą low carb. To
rzemieślnicze podejście do mięsa i warzyw, oparte na naturalnych smakach kuchni
europejskiej i technikach, które podkreślają jakość składników.
Nowoczesne podejście do ryb – warsztaty Fancy Fish pokazują, jak wybierać gatunki
sezonowe, przygotowywać je różnymi technikami i tworzyć dania, które wzbogacą
menu restauracyjne.
Poznaj najważniejsze techniki pracy z ciastem na pizzę i tajniki udanego wypieku! Zapisz się na szkolenie, podczas którego dowiesz się, jakie są najistotniejsze aspekty pracy profesjonalnego pizzaiolo i jak uzyskiwać zawsze udane, wyśmienite i powtarzalne w smaku ciasto. W trakcie szkolenia wprowadzimy Cię w charakterystykę pracy profesjonalnego pizzaiolo. Poznasz niezbędne narzędzia jego pracy i dowiesz się, w jaki sposób je wykorzystywać. W trakcie kursu poznasz i przećwiczysz autorską recepturę na ciasto, które doskonale sprawdzi się zarówno w serwisie na miejscu jak i dostawie.
Większość szkolenia poświęcimy tajnikom pracy z ciastem. Dowiesz się m.in. tego jaki wpływ na jakość ciasta ma hydracja i temperatura, jakiego typu mąki używać oraz jak obliczyć ilość drożdży w różnych warunkach pracy.
Dodatkowo pokażemy Ci jak ustawiać profesjonalny piec do pizzy, jak prawidłowo pracować z ciastem podczas wyrabiania i przećwiczymy formowanie pizzy. Pokażemy Ci również techniki poprawiające smak i konsystencje placka oraz w jaki sposób bezpiecznie przechowywać ciasto. Podczas szkolenia będziesz pracować na przygotowanym wcześniej cieście i dodatkowo nastawisz własne, które będzie można zabrać ze sobą do domu.
Na koniec wypieczemy wspólnie 5 różnych autorskich kompozycji pizzy opartych o niecodzienne składniki.
Warsztat trwa w godzinach 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź pełnym program szkolenia.
Warsztaty odpowiadające na rosnące zainteresowanie dietą low carb. To
rzemieślnicze podejście do mięsa i warzyw, oparte na naturalnych smakach kuchni
europejskiej i technikach, które podkreślają jakość składników.
Odkryj zapomniane oblicze polskiej kuchni z Marcinem Przybyszem! Weź udział w warsztacie, podczas którego jeden z najbardziej uznanych ekspertów z zakresu interpretacji kuchni historycznej wprowadzi Cię w świat XVII i XIX-wiecznej kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.
Podczas szkolenia wykorzystamy 3 receptury inspirowane tradycyjnymi potrawami i porozmawiamy o różnicach jakie dzieli dzisiejsza i historyczna kuchnia polska. W menu wykorzystamy niegdyś znacznie popularniejsze w naszym kraju raki, pokażemy, że bigos niegdyś nie kojarzył się z kapustą i co określano mianem "okrasy" w XIX wieku.
Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Poznaj nowoczesne oblicze kuchni polskiej z Mateuszem Suligą! Weź udział w szkoleniu jednego z najbardziej uznanych ekspertów od naszej rodzimej kuchni, który pokaże Ci jak kształtować modernistyczne dania na bazie tradycyjnych smaków i produktów.
Podczas szkolenia przygotujemy 4 dania inspirowane tradycyjnymi potrawami i porozmawiamy o wykorzystywaniu interpretacji kuchni historycznej w kształtowaniu współczesnej oferty restauracyjnej na wysokim poziomie. W trakcie szkolenia zderzymy nowoczesne techniki z historycznymi produktami i połączeniami smaków i wykwitną, elegancką formą dzięki którym uzyskamy spektakularne efekty.
Warsztat trwa w godzinach 10-16, kliknij w szczegóły i sprawdź program
Autentyczna podróż kulinarna po Włoszech - od chłodnego Piemontu po gorącą
Kalabrię. Pod okiem Zbigniewa Sonika odkryjesz sekrety ręcznie robionych
makaronów i poznasz różnice między pastą all’uovo, rustykalną pastą di semola czy
hybrydami. Warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej to okazja, by zgłębić techniki i
smaki, które sprawiają, że włoska kuchnia jest uwielbiana na całym świecie.
Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro. "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda
Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.