-
Poziom średniozaawansowany
Zarządzanie zespołem w gastronomii
11.12.2024, 09:00-14:00 KrakówWarsztat skierowany do restauratorów, managerów, szefów kuchni i wszystkich zarządzających zespołem w branży gastronomicznej. Podczas warsztatu poszukamy odpowiedzi na pytania: Czy motywowanie ludzi ma sens? Czym jest motywacja wewnętrzna i zewnętrzna? Dlaczego niektórzy ludzie robią więcej podczas gdy zdecydowana większość woli zrobić mniej? W trakcie spotkania sięgniemy po praktyczne ćwiczenia z wykorzystaniem technik motywacyjnych i zastanowimy się, jak sprawić, żeby kelnerom i kucharzom chciało się chcieć, a kuchnia pokochała salę i odwrotnie. Warsztat trwa w godz. 9:00-14:00.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanyZarządzanie zespołem kuchni w gastronomii
11.12.2024, 10:00-15:00 WarszawaPoznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, zarządzanie stresem, współpracę z zespołem oraz kreatywne myślenie. Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych. Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni. Kliknij i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPoziom zaawansowanyCocktaile i mocktaile
11.12.2024, 10:00-16:00 WarszawaOdśwież swoją kartę napojów i zdobądź umiejętności tworzenia cockatili oraz ich bezalkoholowych odpowiedników - mocktaili niezależnie od zmieniających się trendów! Dzięki szkoleniu przekonasz się, że barmańska sztuka opiera się na odwadze w eksperymentowaniu z nowymi składnikami i miksowaniu technik połączonej ze znajomością najczęściej zamawianych cocktaili. W trakcie warsztatu poznasz więc receptury i techniki dzięki którym przygotujesz aż 8 cocktaili i 6 mocktaili. Podczas spotkania porozmawiamy o znaczeniu różnorodności i kreatywności w oczach Klientów zarówno w ofercie bezalkoholowych jak i alkoholowych napojów. Na warsztacie zgłębisz również filozofię jaka stoi za rosnącą popularnością mocktaili uwzględniającą zrównoważony i zdrowy styl życia. Warsztat trwa w godz. 10-16 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPoziom zaawansowanyFinger food menu
12.12.2024, 10:00-16:00 KrakówWiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatuCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom zaawansowanyDziczyzna wg Rafała Zaręby
12.12.2024, 10:00-16:00 WarszawaDziczyzna to produkt, w którego obróbce chodzi przede wszystkim o to, żeby nie zepsuć jego smaku. Właściwie potraktowany zachowuje swoje walory, zbyt długo obrabiany potrafi całkowicie zmienić smak. Podczas warsztatu pokażemy, w jaki sposób uniknąć tej sytuacji. Dziczyzna jest jednocześnie szlachetnym mięsem, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. W tracie spotkania sięgniemy więc nie tylko po różne elementy dziczyzny, sarniny i jeleniny ale również kreatywne dodatki inspirowane naturą i smakami lasu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom podstawowyWarsztat baristyczny
16.12.2024, 10:00-14:00 KrakówKawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci? Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów. Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.350,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 500,00 złPoziom zaawansowanyHot Sushi
16.12.2024, 10:00-15:00 WarszawaPoznaj sushi w zupełnie nowej odsłonie i dowiedz się, w jaki sposób sushi może stać się jeszcze bardziej premium! Podczas warsztatu pokażemy Ci niestandardowe inspiracje na połączenia smaków i azjatyckich produktów z typowymi dla innych regionów świata składnikami. W trakcie warsztatu sięgniemy po tak niestandardowe dla sushi elementy jak m.in. foie gras, batat, melon, wołowina czy orzech włoski. We wszystkich pozycjach z menu warsztatu wykorzystujemy jakieś formy obróbki termicznej, dzięki czemu nowe sushi na gorąco może być dla Twojego menu zupełnie nową sekcją, która zachwyci gości poszukujących nowych doznań zarówno w ofercie na miejscu, w dostawie czy ofercie cateringowej.. W menu warsztatowym przewidzieliśmy również co raz bardziej popularne na świecie przekąski inspirowane tradycjami sushi jak np. taco nori i wprowadzimy uczestników w techniki obróbki cieplnej wykorzystywane w sushi jak np. panko furai czy crispy rice. Nasz sushi chef zaprezentuje też tradycyjne techniki składania sushi i dekoracji, dzięki czemu każda pokrojona rolka i złożony talerz będzie stanowił małe, kulinarne dzieło sztuki. Warsztat zawiera program na poziomie zaawansowanym dlatego dedykujemy go uczestnikom posiadającym doświadczenie z tradycyjnym sushi. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanyZarządzanie finansami restauracji
17.12.2024, 10:00-15:00 WarszawaKażdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu. Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPoziom średniozaawansowanyKaczka od A do Z
17.12.2024, 10:00-15:00 KrakówKaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu. Dobrze przygotowane mięso jest kruche i soczyste. Charakteryzuje się też dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk. Chociaż popularność mięsa z kaczki rośnie z roku na rok to spożycie tego gatunku drobiu w Polsce nadal należy do najniższych poziomów w Europie. I my chcielibyśmy to zmienić, dlatego przygotowaliśmy wyjątkowy warsztat, który połączy naukę technik kulinarnych z inspirującymi recepturami. Podczas warsztatu każdy z uczestników pozna tajniki rozbioru kaczki, samodzielnie przećwiczy podział na nogi, piersi, podroby i porcje rosołowe a następnie przygotuje co najmniej 4 pozycje do menu.</br></br> Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom zaawansowanyBurgery – poziom 2
17.12.2024, 10:00-16:30 WarszawaZapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Na drugim poziomie burgerowego street foodu sięgamy głębiej do samodzielnie przygotowywanych części kanapki - dzięki czemu każdy z uczestników dowie się, jak zrobić mieszankę wołową, wypiec najpopularniejszą bułkę maślaną czy łączyć samodzielnie przygotowane dodatki. Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Pokażemy, jak samodzielnie łączyć różne elementy wołowe w celu stworzenia autorskiej mieszanki. Sięgniemy również po jagnięcinę, przygotujemy nietypowe, autorskie sosy i pikle. Własnoręcznie przygotujemy bułkę typu brioche i coraz popularniejszy nadziewany serem burger juicy cheese. W menu warsztatu nie zabraknie inspiracji kuchnią azjatycką, południowo-europejską a nawet - francuską. Jeżeli chcesz podnieść swoje burgerowe umiejętności na kolejny poziom ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! Warsztat trwa w godz. 10:00-16:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyWypieki z ciasta francuskiego
19.12.2024, 10:00-15:00 KrakówPoznaj techniki wypieku deserów na bazie ciasta francuskiego i dowiedz się jak własnoręcznie tworzyć dla nich różnorodne nadzienia! Zapraszamy na szkolenie, podczas którego przećwiczymy technikę wypieku różnorodnych form deserów na bazie prawdziwego ciasta francuskiego. W trakcie spotkania przygotujemy 4 różne kształty wypieków, które wypełnimy samodzielnie przygotowanymi kremami i pastami. W trakcie warsztatu pokażemy w jaki sposób wycinać i zawijać różne formy oraz powiemy jak można zagospodarować ścinki ciasta francuskiego zgodnie z ideą zero waste. Warsztat trwa w godzinach 10-15.Kliknij i sprawdź program warsztatu!Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyMarketing restauracji – skuteczne sposoby na podnoszenie sprzedaży
28.01.2025, 10:00-15:30 WarszawaW jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację? Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż? Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej. Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium przypadków. Dokłada do tego szereg przykładów, co w efekcie przekłada się na gotowe rozwiązania, które wdrożysz bezpośrednio w swoim lokalu po zakończeniu spotkania. Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś! Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program.Cena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.480,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 630,00 złPartnerzy
Zarządzaj zgodami ciasteczekUżywamy plików cookies w celu zapewnienia funkcjonalności oraz optymalnego działania naszych stron internetowych, zarządzania preferencjami, pomiaru aktywności między urządzeniami, analizy zasięgu i wyszukiwania a także do wyświetlania i oceny spersonalizowanych treści i reklam.
Klikając „Zgadzam się” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich plików cookies. W dowolnym momencie możesz samodzielnie zarządzać ustawieniami plików cookies oraz dostosować je do swoich preferencji, klikając przycisk preferencje.Funkcjonalne Zawsze aktywne
Dopasowują treści do Twoich zainteresowań i umożliwiają dzielenie się nimi w social mediach. Ciasteczka funkcjonalne pozwalają nam zapisać wprowadzone już dane (jak np. zarejestrowana nazwa lub wybór języka) i na ich podstawie zaoferować Państwu więcej udogodnień, przy pomocy ulepszonych i osobistych ustawień. Ciasteczka gromadzą i zapisują Państwa informacje, wyłącznie w taki sposób, aby Państwa zachowanie nie mogło być śledzone na innych stronach www.Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.Statystyki
Ciasteczka wydajnościowe gromadzą informacje o tym, jak użytkownicy korzystają z naszej strony www oraz dają nam pełny obraz aktywności, dokonywanej na tej witrynie. Gromadzą one informacje na temat interakcji użytkownika z naszą stroną. Umożliwia nam to rozpoznawanie aktywności użytkownika na stronie np.. które strony odwiedził, czy zasubskrybował newsletter lub jakie produkty zakupił online. Wszystko to ma na celu uzyskanie przeglądu aktywności użytkownika na naszej stronie. Zebrane informacje są zazwyczaj przetwarzane zbiorczo. Wydajnościowe pliki cookie są używane jedynie w celu ulepszenia działania naszych stron oraz dostrajania ich do potrzeb użytkownika. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.Marketing
Reklamowe pliki cookie gromadzą informacje na temat zachowania użytkownika w sieci, aby aktywować reklamy adekwatne do jego zainteresowań. Dzięki temu możemy rozpoznać np. ostatnią wizytę użytkownika na naszej stronie lub informacje na temat jego ostatniej aktywności. Dzięki tym informacjom możemy utworzyć profil użytkownika, który pozwoli na przetworzenie jego zainteresowań w adekwatne reklamy umiejscowione na innych stronach w ramach wymiany danych. Następnie przetwarzamy dane reklamodawców w celach rozliczeniowych (np. w przypadku kiedy użytkownik kliknął w reklamę po czym dokonał zakupu danego produktu). Na naszej stronie możemy wyświetlać użytkownikowi spersonalizowane banery oraz reklamy adekwatne do jego nawyków zakupowych (np. czy ostatni zakup został dokonany online lub offline). W tym celu śledzimy i przetwarzamy informacje związane zakupami online lub offline w ciągu ostatnich 30 dni. Przetwarzanie danych personalnych jest możliwe dzięki twojej zgodzie na marketingowe pliki cookie oraz w oparciu o Art. 6 ust. 1 RODO.
-
Poziom średniozaawansowany
Zarządzanie zespołem w gastronomii