Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Marketing Restauracji – Skuteczne Sposoby na Podnoszenie Sprzedaży (Warszawa)

    26.11.2025, 10:00-15:30 Warszawa
    W dynamicznie zmieniającym się świecie gastronomii, skuteczny marketing to klucz do sukcesu. Szkolenie prowadzone przez Anię Dębską dostarcza praktycznych narzędzi i strategii, które pomogą restauratorom zwiększyć sprzedaż, przyciągnąć nowych gości i zbudować silną markę. Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
    Na ten termin zostało tylko 13 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom zaawansowany

    Tradycyjna kuchnia polska wg Marcina Przybysza (Warszawa)

    27.11.2025, 10:00-15:00 Warszawa
    Odkryj zapomniane oblicze polskiej kuchni z Marcinem Przybyszem! Weź udział w warsztacie, podczas którego jeden z najbardziej uznanych ekspertów z zakresu interpretacji kuchni historycznej wprowadzi Cię w świat XVII i XIX-wiecznej kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Podczas szkolenia wykorzystamy 3 receptury inspirowane tradycyjnymi potrawami i porozmawiamy o różnicach jakie dzieli dzisiejsza i historyczna kuchnia polska. W menu wykorzystamy niegdyś znacznie popularniejsze w naszym kraju raki, pokażemy, że bigos niegdyś nie kojarzył się z kapustą i co określano mianem "okrasy" w XIX wieku. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    600,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 750,00 
    Na ten termin zostało tylko 21 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Nowoczesna i historyczna kuchnia polska (Kraków)

    02.12.2025, 10:00-15:00 Kraków
    Poznaj nowoczesne oblicze kuchni polskiej z Mateuszem Suligą! Weź udział w szkoleniu jednego z najbardziej uznanych ekspertów od naszej rodzimej kuchni, który pokaże Ci jak kształtować modernistyczne dania na bazie tradycyjnych smaków i produktów. Podczas szkolenia przygotujemy 4 dania inspirowane tradycyjnymi potrawami i porozmawiamy o wykorzystywaniu interpretacji kuchni historycznej w kształtowaniu współczesnej oferty restauracyjnej na wysokim poziomie. W trakcie szkolenia zderzymy nowoczesne techniki z historycznymi produktami i połączeniami smaków i wykwitną, elegancką formą dzięki którym uzyskamy spektakularne efekty. Warsztat trwa w godzinach 10-16, kliknij w szczegóły i sprawdź program
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie finansami restauracji (Warszawa)

    03.12.2025, 10:00-15:00 Warszawa
    Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu. Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie finansami restauracji (Kraków)

    04.12.2025, 10:00-15:00 Kraków
    Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu. Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Włoskie pasty od północy po południe (Kraków)

    04.12.2025, 10:00-16:00 Kraków
    Autentyczna podróż kulinarna po Włoszech - od chłodnego Piemontu po gorącą Kalabrię. Pod okiem Zbigniewa Sonika odkryjesz sekrety ręcznie robionych makaronów i poznasz różnice między pastą all’uovo, rustykalną pastą di semola czy hybrydami. Warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej to okazja, by zgłębić techniki i smaki, które sprawiają, że włoska kuchnia jest uwielbiana na całym świecie.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 10 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Sweet Vegan – wegański comfort food (Kraków)

    04.12.2025, 10:00-16:00 Kraków
    Roślinne desery, które kuszą smakiem i wyglądem - nawet tych, którzy na co dzień nie wybierają diety wegańskiej. Podczas warsztatów Sweet Vegan nauczysz się, jak tworzyć słodkości w wersji roślinnej, które łączą domowy komfort z nowoczesnymi trendami cukierniczymi.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 11 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Autorskie bistro wg Agaty Wojdy (Warszawa)

    09.12.2025, 00:00-00:00 Warszawa
    Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro.  "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda  Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    600,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 750,00 
    Na ten termin zostało tylko 22 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Włoski streetfood – trzy ciasta, trzy oblicza kanapki (Kraków)

    09.12.2025, 10:00-15:00 Kraków
    Podczas warsztatów przeniesiesz się na włoskie ulice pełne aromatu świeżego pieczywa i dodatków. Pod okiem Kamila Paducha odkryjesz trzy oblicza kanapki, w których główną rolę gra ciasto - każde stworzone z myślą o innym włoskim klasyku.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 6 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Sushi „Maki Monster” (Kraków)

    10.12.2025, 10:00-15:00 Kraków
    Sushi w nowej odsłonie – warsztaty Maki Monster uczą, jak tworzyć efektowne rolki inspirowane trendami atarashi sushi, przy zachowaniu szacunku do japońskiej tradycji.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 9 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie zespołem kuchni w gastronomii (Warszawa)

    11.12.2025, 10:00-15:00 Warszawa
    Poznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, zarządzanie stresem, współpracę z zespołem oraz kreatywne myślenie. Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych. Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni. Kliknij i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
    Na ten termin zostało tylko 19 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu okolicznościowe – część 3 (Kraków)

    11.12.2025, 10:00-16:00 Kraków
    Jak stworzyć menu okolicznościowe, które zachwyci różnorodne gusta gości i sprawdzi się przy większej skali? Tego dowiesz się podczas warsztatów kulinarnych z Sebastianem Niedźwiedzkim - szefem kuchni z bogatym doświadczeniem hotelowym. Nauczysz się komponować dania, które łączą elegancję, smak i perfekcyjną organizację pracy zespołu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy