Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Ryby i owoce morza

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 550,00 
Jak prawidłowo obrabiać mule? Jak dobrze ugotować ośmiornicę? W jaki sposób oczyszczać krewetki? Jak dobrać właściwą obróbkę termiczną do poszczególnych gatunków ryb tak, aby wydobyć z niej maksimum smaku i utrzymać odpowiednią teksturę? Tego wszystkiego dowiecie się podczas naszego warsztatu! Dodatkowo porozmawiamy o tym, jak oceniać świeżość i jakoś ryb i owoców morza i jakie są popularne, klasyczne dania z ich wykorzystaniem Warsztat trwa w godzinach 10-16, w cenie warsztatu przerwa kawowa. Zapraszamy!
11.06.2025, 10:00-16:00
Warszawa
Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Mule w białym winie z cofitowanym czosnkiem
  • Ośmiornica po galicyjsku
  • Bisque z dorszem i krewetkami
  • Bouillabaisse
  • Kulbin z fondue z pora i sosem z natki pietruszki

O trenerze

Arkadiusz Ozga Szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem. Specjalizuje się w tematyce ryb i owoców morza oraz steków. Z wykształcenia Technik technologii żywności i obsługi turystycznej. Doświadczenie zdobywał przede wszystkim w warszawskich i Irlandzkich hotelach i restauracjach. Przez 6 lat pracował na stanowisku Szefa kuchni w Ambasadzie Stanów Zjednoczonych w Warszawie gdzie miał okazję szlifować kompetencje z zakresu organizacji bankietów i menu na imprezy okolicznościowe i gotować dla znamienitych gości z korpusu dyplomatycznego. Przez ponad 6 lat pracował w Irlandii w restauracjach i hotelach o różnych specjalizacjach gdzie oprócz kuchni ciepłej zajmował się planowaniem stałego menu, przygotowywaniem przyjęć weselnych i bankietów czy cateringów. Przed powrotem do Polski przez ostatnie dwa lata pracował w znanym Good Eating Company gdzie był odpowiedzialny między innymi za stałą i bankietową ofertę cateringową oraz odpowiadał za funkcjonowanie systemu HACPP.

Wybierz termin

Warszawa

11.06.2025 10:00-16:00
Wolne miejsca: 24
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.