- Przygotowanie ryżu do sushi
- Narzędzia i przybory wykorzystywane w przygotowaniu sushi
- Wybór ryb i owoców morza – obróbka, przechowywanie, metody przyprawiania
- Główne składniki oraz pozostałe dodatki do sushi, przygotowanie i krojenie.
- Przygotowanie sosu teriyaki
- Wstęp do krojenia sashimi
- Przygotowanie różnych form sushi: gunkan, temari, nigiri,hosomaki, futomaki, uramaki
- Krojenie i prezentacja sushi
- Hotate sashimi. Przegrzebek, rzodkiewka, limonka, wasabi.
- Nigiri. Łosoś, tuńczyk zuke, gotowana krewetka.
- Gunkan moriawase. Tatar z łososia i jajo przepiórcze, ikra taszy, goma wakame.
- Temari zushi. Łosoś, krewetki argentyńskie, awokado.
- Maki zushi (futomaki, uramaki, hosomaki). Łosoś, tuńczyk, warzywa.
O trenerze
Paweł Trzaskowski
Kucharz, szef kuchni. Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Od niedawna także trener kulinarny, swoją pasją do kuchni i gotowania dzieli się jako Sushi Chef Paweł Trzaskowski. Finalista Mistrzostw Świata Sushi, World Sushi Cup Japan 2017, finalista Polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Seminarzysta kliku Certyfikatów World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Posiada ,,czarny pas‘’sushi, Certyfikat Kuro-obi zdobyty w Tokyo. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi.