Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Zupy letnie i chłodniki

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
400,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 550,00 
Poznaj orzeźwiające receptury na letnie zupy i chłodniki! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczymy przygotowywanie różnych zup w letniej odsłonie. W trakcie spotkania poznasz receptury na unowocześnione, kreatywne letnie zupy inspirowane przepisami z różnych regionów świata. W menu warsztatowym zebraliśmy inspiracje na dania z kuchni hiszpańskiej, francuskiej, bułgarskiej - wszystkie w orzeźwiającej, letniej aranżacji, która wyróżni menu i zapełni ogródek w Twojej restauracji. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu. Serdecznie zapraszamy!
08.05.2025, 10:00-15:00
Warszawa
Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Gazpacho z wódką i konfitowanymi pomidorami
  • Chłodnik z awokado i kefirem
  • Tarator z prażonymi orzechami
  • Vichyssoise z jajkiem na miękko
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Arkadiusz Ozga Szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem. Specjalizuje się w tematyce ryb i owoców morza oraz steków. Z wykształcenia Technik technologii żywności i obsługi turystycznej. Doświadczenie zdobywał przede wszystkim w warszawskich i Irlandzkich hotelach i restauracjach. Przez 6 lat pracował na stanowisku Szefa kuchni w Ambasadzie Stanów Zjednoczonych w Warszawie gdzie miał okazję szlifować kompetencje z zakresu organizacji bankietów i menu na imprezy okolicznościowe i gotować dla znamienitych gości z korpusu dyplomatycznego. Przez ponad 6 lat pracował w Irlandii w restauracjach i hotelach o różnych specjalizacjach gdzie oprócz kuchni ciepłej zajmował się planowaniem stałego menu, przygotowywaniem przyjęć weselnych i bankietów czy cateringów. Przed powrotem do Polski przez ostatnie dwa lata pracował w znanym Good Eating Company gdzie był odpowiedzialny między innymi za stałą i bankietową ofertę cateringową oraz odpowiadał za funkcjonowanie systemu HACPP.

Wybierz termin

Warszawa

08.05.2025 10:00-15:00
Wolne miejsca: 24
Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.