-
Poziom średniozaawansowany
5-dniowy kurs kucharski
Zapraszamy każdego miłośnika gotowania i każdego, kto chciałby zmienić kwalifikacje lub rozwijać swoje kompetencje w kierunku zawodu kucharza. W trakcie kursu kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na profesjonalnej kuchni zarówno od strony teoretycznej jak i przećwiczymy praktyczne zdolności. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program każdego dnia kursu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.2.500,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 2.900,00 złPoziom zaawansowanyDania z jagnięciny
Nie ma mowy o kuchni południowej Polski bez jagnięciny. Nie bez powodu, to charakterystyczne mięso jest utożsamiane z tradycyjną kuchnią Podhala, ewentualnie spotykane jest w postaci combra z kością w wykwintnych restauracjach. Rafał Zaręba chciałbym pokazać, znacznie więcej możliwości jakie daje jagnięcina - chociaż nie zabraknie też klasycznego podejścia do tego produktu. Jeżeli rozważasz wprowadzenie jagnięciny do menu, albo posiadasz już w karcie pojedyncze dania z wykorzystaniem tego mięsa daj się zainspirować do rozbudowania oferty jagnięciny w swoim lokalu! Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanyDwudniowy warsztat: Kurczak od A do Z
Opanuj pracę z jednym z najpopularniejszych produktów w gastronomii, zoptymalizuj food cost i dowiedz się, jak wydobyć to co najlepsze z dań na bazie kurczaka! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki rozbioru kurczaka. Dowiesz się, jak wykorzystywać jego poszczególne elementy i jak prawidłowo je przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak w zgodzie z zasadami zero waste ale i optymalizacji kosztów wykorzystywać produkt od A do Z - łącznie z podrobami, kuprami, łapkami i ścinkami. Warsztat otwiera nowy cykl dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.900,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 1.200,00 złPoziom średniozaawansowanyDwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona
Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.1.200,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 1.500,00 złPoziom średniozaawansowanyDyniowe menu
Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom zaawansowanyFinger food menu (Kraków)
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatuKurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyGęsina
Gęsina na Świętego Marcina? Nie tylko! Przekonaj się, że nie musisz prowadzić restauracji w Wielkopolsce żeby Twoi goście zasmakowali w tym powszechnie uznawanym za ekologiczne drobiu. Podczas warsztatu poznasz receptury na dania, do których wykorzystamy zarówno mięso jak i podroby gęsie w klasycznej jak i nowoczesnej formie. Warsztat trwa w godz. 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanyGotowanie sous vide
Sous-vide (franc. "w próżni)" to metoda gotowania żywności szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej umieszczonej w kąpieli wodnej lub parowej. Istotne w tej technice jest precyzyjnie kontrolowanej temperatury, która jest niższa od tradycyjnego gotowania. Podczas warsztatu uczestnicy zapoznają się ze wszystkimi zasadami przygotowywania żywności do gotowania metodą sous vide, roli stałej kontroli temperatury oraz czasu gotowania i konfiguracją oraz obsługą pakowarki próżniowej. W trakcie spotkania omówione zostaną zasady gotowania sous vide mięsa, ryb, warzyw oraz owoców czy kasz. W programie warsztatu skupimy się na produkcie i właściwy sposobie jego wykorzystania w metodzie sous vide i pokażemy, że nie dla każdego produktu jest to najlepsze rozwiązanie. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyJesienne bistro
Trudno wyobrazić sobie dzisiejszą gastronomię bez bistro, czyli lokali, w których panuje klimat luźnej elegancji, gdzie dominuje tzw. "comfort food". Podczas warsztatu opowiemy o tym, czym bistro różni się od typowych restauracji, czym charakteryzuje się ten rodzaj kuchni i jak dobrać i planować menu do własnego bistro. W trakcie spotkania weźmiemy na warsztat sezonowe smaki typowe dla jesiennej pory roku, które ukształtujemy w typowy dla lokali bistro sposób. Całości nadamy nowoczesny charakter i świeże kombinacje, które zainspirują Cię do dalszego tworzenia własnych receptur. Na warsztacie sięgniemy również po nowoczesne techniki takie jak np.: infuzowanie, sous vide, peklowanie, fermentowanie. Porozmawiamy również o trendach i o tym, jak składać i aranżować dania w stylu bistro. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyKaczka od A do Z
Kaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu. Dobrze przygotowane mięso jest kruche i soczyste. Charakteryzuje się też dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk. Chociaż popularność mięsa z kaczki rośnie z roku na rok to spożycie tego gatunku drobiu w Polsce nadal należy do najniższych poziomów w Europie. I my chcielibyśmy to zmienić, dlatego przygotowaliśmy wyjątkowy warsztat, który połączy naukę technik kulinarnych z inspirującymi recepturami. Podczas warsztatu każdy z uczestników pozna tajniki rozbioru kaczki, samodzielnie przećwiczy podział na nogi, piersi, podroby i porcje rosołowe a następnie przygotuje co najmniej 4 pozycje do menu.</br></br> Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.450,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 600,00 złPoziom średniozaawansowanyKuchnia wegańska i wegetariańska
Weganie i wegetarianie to co raz szybciej rosnąca grupa klientów gastronomii. Jednocześnie są to goście, którzy tak samo jak każdy poszukuje ciekawych połączeń smaków, innowacyjnych receptur i nietuzinkowego menu. Podczas warsztatu pokażemy sposoby na zbudowanie karty, w której silną pozycję zajmą dania wybierane przez grupę sięgających po dania bezmięsne. Na warsztacie przybliżymy sposoby przygotowania dań klasycznych w wersjach bezmięsnych, wegańskiego street foodu, deseru czy dań spełniających oczekiwania dzieci jak i bardziej ekskluzywną wersję tego rodzaju kuchni. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPoziom średniozaawansowanyKuchnia wege: dania główne
Przygotuj swoje menu na trend kuchni roślinnej! Weganie i wegetarianie należą do jednej z najszybciej rosnących grup klientów gastronomii. Co raz większa liczba poszukujących w karcie dań bezmięsnych wymaga od restauracji zbudowania kilku silnych pozycji oferujących ciekawe połączenia smaków i form przy wykorzystaniu mniej lub bardziej produktów. Podczas warsztatu pokażemy sposoby na zbudowanie sekcji bezmięsnych dań głównych, które z powodzeniem wyróżnią ofertę Twojej restauracji i zainteresują nawet gości, którzy na co dzień nie stronią od mięsa. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i datyCena dla klientów MakroStała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.400,00 złTwoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywowaćCena regularna: 550,00 złPartnerzy
Zarządzaj zgodami ciasteczekUżywamy plików cookies w celu zapewnienia funkcjonalności oraz optymalnego działania naszych stron internetowych, zarządzania preferencjami, pomiaru aktywności między urządzeniami, analizy zasięgu i wyszukiwania a także do wyświetlania i oceny spersonalizowanych treści i reklam.
Klikając „Zgadzam się” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich plików cookies. W dowolnym momencie możesz samodzielnie zarządzać ustawieniami plików cookies oraz dostosować je do swoich preferencji, klikając przycisk preferencje.Funkcjonalne Zawsze aktywne
Dopasowują treści do Twoich zainteresowań i umożliwiają dzielenie się nimi w social mediach. Ciasteczka funkcjonalne pozwalają nam zapisać wprowadzone już dane (jak np. zarejestrowana nazwa lub wybór języka) i na ich podstawie zaoferować Państwu więcej udogodnień, przy pomocy ulepszonych i osobistych ustawień. Ciasteczka gromadzą i zapisują Państwa informacje, wyłącznie w taki sposób, aby Państwa zachowanie nie mogło być śledzone na innych stronach www.Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.Statystyki
Ciasteczka wydajnościowe gromadzą informacje o tym, jak użytkownicy korzystają z naszej strony www oraz dają nam pełny obraz aktywności, dokonywanej na tej witrynie. Gromadzą one informacje na temat interakcji użytkownika z naszą stroną. Umożliwia nam to rozpoznawanie aktywności użytkownika na stronie np.. które strony odwiedził, czy zasubskrybował newsletter lub jakie produkty zakupił online. Wszystko to ma na celu uzyskanie przeglądu aktywności użytkownika na naszej stronie. Zebrane informacje są zazwyczaj przetwarzane zbiorczo. Wydajnościowe pliki cookie są używane jedynie w celu ulepszenia działania naszych stron oraz dostrajania ich do potrzeb użytkownika. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.Marketing
Reklamowe pliki cookie gromadzą informacje na temat zachowania użytkownika w sieci, aby aktywować reklamy adekwatne do jego zainteresowań. Dzięki temu możemy rozpoznać np. ostatnią wizytę użytkownika na naszej stronie lub informacje na temat jego ostatniej aktywności. Dzięki tym informacjom możemy utworzyć profil użytkownika, który pozwoli na przetworzenie jego zainteresowań w adekwatne reklamy umiejscowione na innych stronach w ramach wymiany danych. Następnie przetwarzamy dane reklamodawców w celach rozliczeniowych (np. w przypadku kiedy użytkownik kliknął w reklamę po czym dokonał zakupu danego produktu). Na naszej stronie możemy wyświetlać użytkownikowi spersonalizowane banery oraz reklamy adekwatne do jego nawyków zakupowych (np. czy ostatni zakup został dokonany online lub offline). W tym celu śledzimy i przetwarzamy informacje związane zakupami online lub offline w ciągu ostatnich 30 dni. Przetwarzanie danych personalnych jest możliwe dzięki twojej zgodzie na marketingowe pliki cookie oraz w oparciu o Art. 6 ust. 1 RODO.
-
Poziom średniozaawansowany
5-dniowy kurs kucharski











