Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    5-dniowy kurs kucharski

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zapraszamy każdego miłośnika gotowania i każdego, kto chciałby zmienić kwalifikacje lub rozwijać swoje kompetencje w kierunku zawodu kucharza. W trakcie kursu kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na profesjonalnej kuchni zarówno od strony teoretycznej jak i przećwiczymy praktyczne zdolności. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program każdego dnia kursu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.700,00 
    Cena regularna: 2.200,00 
  • Poziom podstawowy

    ABC gastronomii: organizacja pracy kuchni

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Myślałeś o wejściu w biznes gastronomiczny? Marzyłeś o tym, żeby mieć własną restaurację? Zanim zainwestujesz przygotuj się dobrze do tego przedsięwzięcia po to, aby marzenie nie okazało się jedynie utrapieniem. Zapraszamy na część dotyczącą organizacji pracy kuchni. Poruszymy w nim zarówno temat otworzenia nowego lokalu jak i na co zwrócić uwagę przejmując biznes już działający. Dzięki naszemu spotkaniu dowiesz się, w jaki sposób stworzyć spójną ofertę, jak wykrywać i eliminować nadużycia oraz jak sprawdzić rentowność karty. Dodatkowo pomożemy Ci przygotować się do sprawnej i efektywnej współpracy z Szefem kuchni i jego załogą. Warsztat dedykowany jest przede wszystkim inwestorom ale pomaga również uporządkować i zweryfikować wiedzę osób, posiadających doświadczenie w gastronomii. Warsztat trwa w godzinach 10-15. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom podstawowy

    Afrodyzjaki w kuchni – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wszyscy wiemy, że jedzenie uszczęśliwia, są jednak produkty, które uszczęśliwiają bardziej niż inne to właśnie od nich wywodzi się słynne powiedzenie „przez żołądek do serca”. Podczas warsztatu sięgniemy właśnie po takie składniki jak czekolada, czerwone wino, ostrygi, truskawki czy masło z awokado i pokażemy jak dzięki nimi możesz zaskoczyć swoją drugą połówkę. W menu warsztatu: Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów z cyklu Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla każdego - nie tylko profesjonalistów ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Serdecznie zapraszamy!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 250,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dania z wołowiny cz. II

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Druga odsłona bardzo popularnego warsztatu w temacie szlachetnego mięsa - wołowiny. Tym razem sięgamy po rzadziej wykorzystywane w kuchni elementy i podroby, które dzięki właściwej obróbce i prawidłowemu zastosowaniu technik kulinarnych mają szansę zostać hitowymi pozycjami menu Twojego lokalu. W trakcie spotkania wykorzystamy takie elementy jak wołowy ogon, flaki czy wątroba. Sięgniemy po niestandardowe połączenia takie jak mielona wołowina i cynamon czy polędwica i krewetki w wydaniu surf and turf. Warsztat trwa w godzinach 10-16 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dania z wołowiny cz. II

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Druga odsłona bardzo popularnego warsztatu w temacie szlachetnego mięsa - wołowiny. Tym razem sięgamy po rzadziej wykorzystywane w kuchni elementy i podroby, które dzięki właściwej obróbce i prawidłowemu zastosowaniu technik kulinarnych mają szansę zostać hitowymi pozycjami menu Twojego lokalu. W trakcie spotkania wykorzystamy takie elementy jak wołowy ogon, flaki czy wątroba. Sięgniemy po niestandardowe połączenia takie jak mielona wołowina i cynamon czy polędwica i krewetki w wydaniu surf and turf.

    Warsztat trwa w godzinach 10-16 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

    Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dziczyzna wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dziczyzna to produkt, w którego obróbce chodzi przede wszystkim o to, żeby nie zepsuć jego smaku. Właściwie potraktowany zachowuje swoje walory, zbyt długo obrabiany potrafi całkowicie zmienić smak. Podczas warsztatu pokażemy, w jaki sposób uniknąć tej sytuacji. Dziczyzna jest jednocześnie szlachetnym mięsem, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. W tracie spotkania sięgniemy więc nie tylko po różne elementy dziczyzny, sarniny i jeleniny ale również kreatywne dodatki inspirowane naturą i smakami lasu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Cena regularna: 350,00 
  • Poziom podstawowy

    Food porn – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Ciągnący się, roztopiony ser, idealnie wypieczony bekon, pikantna wołowina, maślane krewetki z hiszpańskim twistem… W dwóch słowach FOOD PORN! Chociaż kojarzy się przede wszystkim z metodą fotografowania, to co raz częściej określamy w ten sposób rodzaj potraw, w których chodzi przede wszystkim o smak, wygląd i przyjemność a niekoniecznie liczenie kalorii czy wartości odżywczych. Rafał Zaręba zaprasza na bardzo sycący wieczór, podczas którego poznasz 4 pomysły na wyjątkowe food party. Przygotowane dania możesz wykorzystać na kolejnym spotkaniu z przyjaciółmi – najlepiej na imprezie połączonej ze wspólnym gotowaniem. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 250,00 
  • Poziom podstawowy

    Gęsina – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Gęś nie zawsze musi być z pieca i nie tylko na Świętego Marcina! Rafał Zaręba zaprasza na warsztat, gdzie przedstawi Wam swoje spojrzenie na ten produkt i jego wykorzystanie na różne okazje - niekoniecznie odświętne obiady. Dzięki temu poznacie gęsinę w innym niż dotychczas świetle - jako bohaterkę zdrowej i odżywczej kuchni o prawdziwie polskich korzeniach. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 250,00 
  • Poziom podstawowy

    Gęsina – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Gęś nie zawsze musi być z pieca i nie tylko na Świętego Marcina! Rafał Zaręba zaprasza na warsztat, gdzie przedstawi Wam swoje spojrzenie na ten produkt i jego wykorzystanie na różne okazje - niekoniecznie odświętne obiady. Dzięki temu poznacie gęsinę w innym niż dotychczas świetle - jako bohaterkę zdrowej i odżywczej kuchni o prawdziwie polskich korzeniach. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 250,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Gęsina wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Gęsina na Świętego Marcina? Nie tylko! Przekonaj się, że nie musisz prowadzić restauracji w Wielkopolsce żeby Twoi goście zasmakowali w tym powszechnie uznawanym za ekologiczne drobiu. Podczas warsztatu poznasz receptury na dania, do których wykorzystamy zarówno mięso jak i podroby gęsie w klasycznej jak i nowoczesnej formie. Warsztat trwa w godz. 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Cena regularna: 350,00