Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.
Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci?
Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów.
Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.
Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Zamykamy smak polskich, sezonowych owoców w formie nowoczesnych monoporcji! Zapisz się na warsztat, podczas którego poznasz techniki przygotowania efektownych deserów w postaci popularnych monoporcji, które doskonale sprawdzają się zarówno w ofercie kawiarni i restauracji jak i cateringów czy imprezach okolicznościowych. Na warsztacie wykorzystamy sezonowe owoce typowe dla bogactwa smaków naszego kraju i połączymy je typowymi dla naszego regionu ale nieoczywistymi dodatkami. Podczas warsztatu będziemy pracować na różnorodnych technikach cukierniczych.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij i sprawdź program warsztatu!
Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci?
Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów.
Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Odśwież swoją kartę napojów i zdobądź umiejętności tworzenia cockatili oraz ich bezalkoholowych odpowiedników - mocktaili niezależnie od zmieniających się trendów! Dzięki szkoleniu przekonasz się, że barmańska sztuka opiera się na odwadze w eksperymentowaniu z nowymi składnikami i miksowaniu technik połączonej ze znajomością najczęściej zamawianych cocktaili. W trakcie warsztatu poznasz więc receptury i techniki dzięki którym przygotujesz aż 8 cocktaili i 6 mocktaili.
Podczas spotkania porozmawiamy o znaczeniu różnorodności i kreatywności w oczach Klientów zarówno w ofercie bezalkoholowych jak i alkoholowych napojów. Na warsztacie zgłębisz również filozofię jaka stoi za rosnącą popularnością mocktaili uwzględniającą zrównoważony i zdrowy styl życia.
Warsztat trwa w godz. 10-16 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
Poznaj najważniejsze techniki pracy z ciastem na pizzę i tajniki udanego wypieku! Zapisz się na szkolenie, podczas którego dowiesz się, jakie są najistotniejsze aspekty pracy profesjonalnego pizzaiolo i jak uzyskiwać zawsze udane, wyśmienite i powtarzalne w smaku ciasto. W trakcie szkolenia wprowadzimy Cię w charakterystykę pracy profesjonalnego pizzaiolo. Poznasz niezbędne narzędzia jego pracy i dowiesz się, w jaki sposób je wykorzystywać. W trakcie kursu poznasz i przećwiczysz autorską recepturę na ciasto, które doskonale sprawdzi się zarówno w serwisie na miejscu jak i dostawie.
Większość szkolenia poświęcimy tajnikom pracy z ciastem. Dowiesz się m.in. tego jaki wpływ na jakość ciasta ma hydracja i temperatura, jakiego typu mąki używać oraz jak obliczyć ilość drożdży w różnych warunkach pracy.
Dodatkowo pokażemy Ci jak ustawiać profesjonalny piec do pizzy, jak prawidłowo pracować z ciastem podczas wyrabiania i przećwiczymy formowanie pizzy. Pokażemy Ci również techniki poprawiające smak i konsystencje placka oraz w jaki sposób bezpiecznie przechowywać ciasto. Podczas szkolenia będziesz pracować na przygotowanym wcześniej cieście i dodatkowo nastawisz własne, które będzie można zabrać ze sobą do domu.
Na koniec wypieczemy wspólnie 5 różnych autorskich kompozycji pizzy opartych o niecodzienne składniki.
Warsztat trwa w godzinach 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź pełnym program szkolenia.
Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki.
Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów.
Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację?
Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż?
Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej.
Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium przypadków. Dokłada do tego szereg przykładów, co w efekcie przekłada się na gotowe rozwiązania, które wdrożysz bezpośrednio w swoim lokalu po zakończeniu spotkania.
Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś!
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. Kliknij w szczegóły i sprawdź szczegółowy program.
W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację?
Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż?
Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej.
Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium przypadków. Dokłada do tego szereg przykładów, co w efekcie przekłada się na gotowe rozwiązania, które wdrożysz bezpośrednio w swoim lokalu po zakończeniu spotkania.
Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś!
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. Kliknij w szczegóły i sprawdź dokładny program.