Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Serwis kelnerski (Warszawa)

    25.02.2026, 09:00-17:00 Warszawa
    Być dobrym kelnerem to sztuka. Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy, to czy Goście odwiedzą Twoją restaurację ponownie. W trakcie warsztatu uczestnicy kompleksowo zapoznają się z zasadami organizacji i przygotowania do pracy w obsłudze i poznają techniki niezbędne do przeprowadzenia sprawnego i prawidłowego serwisu. Na spotkaniu porozmawiamy również o tym czym różni się codzienny serwis od obsługi imprez okolicznościowych. W trakcie szkolenia nie zabraknie praktycznego treningu serwisu i scen sytuacyjnych uwzględniających typowe i mniej sytuacje, z którym na co dzień spotyka się kelner. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sztuki kelnerskiej i oczarować odwiedzających nienagannym serwisem kelnerskim. Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
    Na ten termin zostało tylko 16 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu śniadaniowe (Kraków)

    26.02.2026, 10:00-15:00 Kraków
    Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie zespołem w gastronomii (Warszawa)

    26.02.2026, 10:00-15:00 Warszawa
    Poznaj dobre praktyki i procedury, dzięki którym będzie Ci łatwiej zarządzać zespołem odpowiedzialnym za sprzedaż w Twojej restauracji! Zapraszamy na praktyczny warsztat dla managerów i właścicieli lokali gastronomicznych podczas którego pomożemy Ci uporządkować ścieżkę Gościa odwiedzającego lokal i wskażemy kluczowe momenty mające największy wpływ na sprzedaż realizowaną przez zespół na sali. W trakcie szkolenia wspólnie porozmawiamy o sposobach na motywowanie zespołu odpowiedzialnego za serwis oraz obsługę i przeanalizujemy procesy ułatwiające im codzienną pracę prowadzącą do wspólnego sukcesu. Podczas spotkania poznasz też zasady tworzenia skutecznych manuali, czyli księgi standardów serwisu dla twojej restauracji. Jest to dokument, gdzie w jednym miejscu spisane są zasady funkcjonowania Twojej restauracji, dzięki .którym zapanujesz nad standardami w obsłudze gości i zadbasz o ich egzekwowanie. Prosimy wszystkich uczestników o zabranie ze sobą laptopów, które będą bardzo pomocne przy pracy nad własnymi manualami. Dzięki temu już podczas warsztatu stworzysz zarys dokumentu w wersji elektronicznej. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch oraz prezent - książka "Gościnność - sztuka dobrej obsługi w gastronomii" wraz z autografem autorów. Publikacja w 2019 roku otrzymała prestiżową nagrodę Prix de la Littérature Gastronomique przyznaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Kliknij i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
    Na ten termin zostało tylko 15 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Włoski streetfood – trzy ciasta, trzy oblicza kanapki (Warszawa)

    26.02.2026, 16:00-21:00 Warszawa
    Podczas warsztatów przeniesiesz się na włoskie ulice pełne aromatu świeżego pieczywa i dodatków. Pod okiem Kamila Paducha odkryjesz trzy oblicza kanapki, w których główną rolę gra ciasto - każde stworzone z myślą o innym włoskim klasyku.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom podstawowy

    Warsztat baristyczny

    03.03.2026, 10:00-14:00 Kraków
    Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci? Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów. Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    „Fancy Fish” – Menu wg Pawła Trzaskowskiego (Kraków)

    03.03.2026, 10:00-15:00 Kraków
    Nowoczesne podejście do ryb – warsztaty Fancy Fish pokazują, jak wybierać gatunki sezonowe, przygotowywać je różnymi technikami i tworzyć dania, które wzbogacą menu restauracyjne.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 10 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Sweet Vegan – wegański comfort food (Warszawa)

    05.03.2026, 10:00-16:00 Warszawa
    Roślinne desery, które kuszą smakiem i wyglądem - nawet tych, którzy na co dzień nie wybierają diety wegańskiej. Podczas warsztatów Sweet Vegan nauczysz się, jak tworzyć słodkości w wersji roślinnej, które łączą domowy komfort z nowoczesnymi trendami cukierniczymi.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Autorskie bistro wg Agaty Wojdy (Kraków)

    10.03.2026, 10:00-15:00 Kraków
    Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro.  "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda  Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    600,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 750,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom zaawansowany

    Tradycyjna kuchnia polska wg Marcina Przybysza (Warszawa)

    11.03.2026, 10:00-15:00 Warszawa
    Odkryj zapomniane oblicze polskiej kuchni z Marcinem Przybyszem! Weź udział w warsztacie, podczas którego jeden z najbardziej uznanych ekspertów z zakresu interpretacji kuchni historycznej wprowadzi Cię w świat XVII i XIX-wiecznej kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Podczas szkolenia wykorzystamy 3 receptury inspirowane tradycyjnymi potrawami i porozmawiamy o różnicach jakie dzieli dzisiejsza i historyczna kuchnia polska. W menu wykorzystamy niegdyś znacznie popularniejsze w naszym kraju raki, pokażemy, że bigos niegdyś nie kojarzył się z kapustą i co określano mianem "okrasy" w XIX wieku. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    600,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 750,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia nisko węglowodanowa (Kraków)

    11.03.2026, 10:00-16:00 Kraków
    Warsztaty odpowiadające na rosnące zainteresowanie dietą low carb. To rzemieślnicze podejście do mięsa i warzyw, oparte na naturalnych smakach kuchni europejskiej i technikach, które podkreślają jakość składników.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Burgery – poziom 1 (Kraków)

    12.03.2026, 10:00-15:00 Kraków
    Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co definiuje finalną kompozycję kanapki czyli piklach i dobieraniu sosów. Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Zarządzanie zespołem kuchni w gastronomii (Kraków)

    12.03.2026, 10:00-15:00 Kraków
    Poznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, poznać dobre praktyki z zakresu zarządzania stresem i współpracą z zespołem oraz skutecznie wykorzystać kreatywne myślenie. Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych. Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
    Na ten termin zostało tylko 15 miejsc. Sprawdź kolejne terminy