Fresh & Tasty Bakery every day

Delicious Memories

Cras consequat lectus vestibulum tortor pulvinar, quis euismod nisl varius. Aliquam erat volutpat. Nullam quis sagittis nibh ac nulla id orci tempor convallis.

Explore our products

Welcome to Avada Bakery where you can taste unforgettable pastries

Integer a nibh vitae ex porttitor rutrum et ut velit. Etiam ac felis at leo feugiat placerat. Nam in quam lectus. Sed ac nulla id orci tempor convallis sed a velit. Nunc rhoncus, augue volutpat vestibulum facilisis, tortor nunc finibus turpis, sit amet elementum leo nulla sed erat.

Learn more about us
Featured Products
More Delicious Products
  • Poziom średniozaawansowany

    Nowoczesna kuchnia polska: Jesień

    15.09.2022, 10:00-16:00 Kraków
    Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów. W jesiennej odsłonie naszego warsztatu stawiamy na dania inspirowane smakami polskiego lasu, jezior i warzyw korzeniowych. Każdemu z nich nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską. Na warsztatach dowiesz się o:
    • nowoczesnych metodach obróbki termicznej
    • trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
    • nietypowych połączeniach smaków
    • zasadach komponowania menu w oparciu o produkty sezonowe
    Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia chińska

    30.08.2022, 10:00-15:00 Kraków
    Odkryj smaki, składniki, aromaty i tajniki kuchni Państwa Środka! Zapisz się na warsztat, podczas którego dowiesz się, dlaczego kuchnia chińska miała tak duży wpływ na kształtowanie tradycji kulinarnych różnych krajów Azji i całego świata. Podczas warsztatu sięgniemy po tradycyjne składniki i receptury na dania z różnych prowincji tego ogromnego kraju, porozmawiamy o inspiracjach kuchni chińskiej, które można wykorzystać w kształtowaniu menu i o różnorodności jaką skrywa. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    260,00 
    Cena regularna: 390,00 
  • Poziom zaawansowany

    Nowoczesne eklery

    21.09.2022, 10:00-17:00 Warszawa
    Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w oparciu o nietypowe konfitury, kremy i ganache, które wykończymy różnorodnymi glasażami i elementami czekoladowymi, orzechowymi lub owocowymi. Warsztat trwa w godzinach 10-17. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom zaawansowany

    Francuskie makaroniki

    10.08.2022, 10:00-17:00 Warszawa
    Klasyka francuskiego cukiernictwa, którą w ostatnich latach pokochali miłośnicy słodkości w naszym kraju - makaroniki! W trakcie warsztatu odkryjemy przed Tobą tajniki idealnego ciasta - proporcji składników, technik ich łączenia, czasu i temperatury suszenia. Program spotkania zbudowaliśmy w oparciu o techniczny aspekt przygotowywania makaroników z uwzględnieniem organizacji pracy i poprawy wydajności oraz samodzielnego komponowania nadzień w postaci konfitur oraz ganach'y. Podczas warsztatu przećwiczymy również przygotowywanie elementów dekoracyjnych od podstaw czy kompozycje monoporcji. Warsztat trwa w godz. 10:00-17:00. W cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom podstawowy

    Roślinne gotowanie – Kuchnia dla każdego

    30.09.2022, 17:00-21:00 Warszawa
    Roślinna kuchnia w najlepszym wydaniu pod okiem Kuby Steuermarka! Zapraszamy na warsztat, podczas którego przygotujemy 4 posiłki na każdą porę dnia - oczywiście w wydaniu veggie! W trakcie wspólnego gotowania pokażemy, jak dzięki kompozycji przypraw lub dodatków i tradycyjnych dla kuchni roślinnej składników wyczarować ciekawe, pyszne i pożywne dania. Podczas warsztatu przygotujemy śniadanie, lunch kolację i coś słodkiego -oczywiście bez użycia ani grama mięsa. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom podstawowy

    Pasty i makarony – Kuchnia dla każdego

    19.08.2022, 17:00-21:00 Warszawa
    Mąka, woda, jaja i praca własnych rąk - tylko tyle potrzeba do stworzenia idealnego ciasta na makaron. Kuba Steuermark zaprasza do wspólnego zagniatania i wycinania makaronów w różnym kształcie i rozmiarze. W trakcie spotkania uczestnicy dowiedzą się, jak idealnie dobierać proporcje składników na ciasto i wykonać pyszne dania z własnoręcznie przygotowanego makaronu! Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Zimna płyta: menu bankietowe

    18.08.2022, 10:00-15:00 Warszawa
    Zimna płyta, czyli przystawki zimne, to od zawsze wizytówka bankietu lub przyjęcia weselnego. Na naszych warsztatach postaramy wprowadzić Was w nowe techniki przyrządzania, nowe składniki i uniwersalne rozwiązania które na pewno przyjmą się w każdej okoliczności i miejscu. Dodatkowo porozmawiamy o organizacji pracy w realizowaniu zleceń bankietowych. Warsztat trwa w godz. 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    200,00 
    Cena regularna: 300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Nowoczesna kuchnia polska: Jesień

    06.09.2022, 10:00-16:00 Warszawa
    Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów. W jesiennej odsłonie naszego warsztatu stawiamy na dania inspirowane smakami polskiego lasu, jezior i warzyw korzeniowych. Każdemu z nich nadaliśmy nowoczesny styl i współczesny charakter - również w ujęciu biznesowym, dzięki czemu mogą być z powodzeniem włączone do menu dowolnej restauracji z kuchnią polską. Na warsztatach dowiesz się o:
    • nowoczesnych metodach obróbki termicznej
    • trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
    • nietypowych połączeniach smaków
    • zasadach komponowania menu w oparciu o produkty sezonowe
    Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Cena regularna: 200,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Street food Azja

    26.09.2022, 10:00-15:00 Warszawa
    Smaki ulicznej kuchni Korei, Japonii, Wietnamu, Laosu i Chin na wyciągnięcie ręki! Odkryj razem z nami składniki, smaki, aromaty i tekstury rządzące w azjatyckim street foodzie i daj się im zainspirować do kreowania własnego menu. Street food to jedna z najszybciej rosnących kategorii w polskiej gastronomii, podobnie dużym zainteresowaniem od dawna cieszy się kuchnia azjatycka, w której dominuje uliczne jedzenie. Zapisz się na warsztat, w którym poznasz sekrety popularności azjatyckiego street foodu, dowiesz się, jakie są najpopularniejsze potrawy ulic z różnych azjatyckich krajów i osobiście przećwiczysz techniki ich przygotowania. W trakcie spotkania poznasz i otrzymasz 5 receptur na klasyczne, street foodowe dania azjatyckie, które są doskonałą bazą do kreowania własnego menu - food truckowego, stacjonarnego lub sezonowego konceptu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    260,00 
    Cena regularna: 390,00 
Exclusive Discount

20% Off your first order

Integer a nibh vitae ex porttitor rutrum et ut velit. Etiam ac felis at leo feugiat placerat.

Order Now
Bakery Stories from our Journal

BLACK WEEKEND W AKADEMII INSPIRACJI MAKRO

25 listopada, 2021|Możliwość komentowania BLACK WEEKEND W AKADEMII INSPIRACJI MAKRO została wyłączona

Akademia Inspiracji MAKRO przyłącza się do black friday'owych promocji! Tylko w dniach 26-28.11 za dowolne rezerwacje na warsztaty zapłacisz 15% mniej. Co należy zrobić,

Gotowanie sous vide – 15.09.2021

16 września, 2021|Możliwość komentowania Gotowanie sous vide – 15.09.2021 została wyłączona

Tomasz Tracz i kolejna edycja warsztatu Gotowanie sous vide w Krakowie! Zobaczcie, jak wyglądały zmagania z pakowarką, cyrkulatorem i zapanowaniem nad najważniejszym aspektem w

Finger food menu – 26.08.2021

27 sierpnia, 2021|Możliwość komentowania Finger food menu – 26.08.2021 została wyłączona

Dużo małych porcji, dużo inspiracji i praktycznych porad z zakresu organizacji cateringu bankietowego i eventowego. To wszystko na warsztatach Finger food menu prowadzonych przez

avada-recipes-book
New Releases

Avada Recipes Book

Integer a nibh vitae ex porttitor rutrum et ut velit. Etiam ac felis at leo feugiat placerat. Nam in quam lectus.

decorating-masterclass
Workshops

Decorating Masterclass

Integer a nibh vitae ex porttitor rutrum et ut velit. Etiam ac felis at leo feugiat placerat. Nam in quam lectus.

Fresh & Tasty Bakery every day

Explore more food with our mobile app

Google Play
App Store
download-app

“Love that these are made with real and organic ingredients, and my family loves them.”

Rachel Cooper, Founder

Try our Seasonal Products

Order for pick-up or delivery to your home

Shop Now