Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    HACCP dla firm gastronomicznych

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    HACCP to system mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością. To określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń a także ustalenie działań korygujących. Na naszych warsztatach Trenerzy firmy SIliker Polska (Grupa Merieux) spróbują jak najprościej wyjaśnić definicje, zasady czy procedury obowiązujące przy HACCP. Są specjalistami w tej dziedzinie i odpowiedzą na każde Twoje pytanie. Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Inżynieria menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wykorzystaj potencjał doskonale zbudowanego menu! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu dowiesz się, w jaki sposób Twoja karta może sprzedawać jeszcze więcej. Podczas spotkania poznasz sposoby na zmaksymalizowanie zysków generowanych przez menu Twojego lokalu, poznasz rolę food costu w budowaniu karty, poznasz najlepsze pozycje oferty, które powinni polecać kelnerzy. Dodatkowo dzięki analizie z zakresu inżynierii menu poznasz zachowanie i oczekiwania swoich Gości, dzięki czemu zoptymalizujesz produkcję i procesy magazynowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Inżynieria menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wykorzystaj potencjał doskonale zbudowanego menu! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu dowiesz się, w jaki sposób Twoja karta może sprzedawać jeszcze więcej. Podczas spotkania poznasz sposoby na zmaksymalizowanie zysków generowanych przez menu Twojego lokalu, poznasz rolę food costu w budowaniu karty, poznasz najlepsze pozycje oferty, które powinni polecać kelnerzy. Dodatkowo dzięki analizie z zakresu inżynierii menu poznasz zachowanie i oczekiwania swoich Gości, dzięki czemu zoptymalizujesz produkcję i procesy magazynowe. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    430,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 580,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia i sala w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Prowadzisz biznes gastronomiczny? Szukasz sposobów na rozwój restauracji? Chcesz być na bieżąco z trendami kulinarnymi? Zapisz się na warsztat Kuchnia i sala w restauracji. Jest to wyjątkowe połączenie warsztatu z zakresu zarządzania zespołem w gastronomii, pokazu kulinarnego wybitnego szefa kuchni i panelu dyskusyjnego z prowadzącymi, autorami uznanej książki "Gościnność od kuchni" Adamem Chrząstowskim i Adamem Pawłowskim. W ramach wydarzenia porozmawiamy o tym:
    • jak z odwiecznej rywalizacji pomiędzy "frontem" restauracji a kuchnią stworzyć zgrany zespół pracujący na sukces lokalu
    • jak tworzyć kartę, a co równie ważne zapoznawać zespół z jej zawartością aby tworzyć spójny koncept i realizować najlepsze praktyki z zakresu aktywnej sprzedaży
    • jak wykorzystywać regionalne produkty i łączyć tradycję z nowoczesnością dla wyróżnienia oferty gastronomicznej restauracji
    Wszyscy uczestnicy spotkania otrzymają podpisany egzemplarz "Gościnności od kuchni" w prezencie! Jest to kolejna książka z cyklu entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności”, w której autorzy tym razem skupiają się na tym, co skrywa zaplecze restauracji. „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu. Spotkanie z autorami tej znanej publikacji jest wyjątkową okazją do dyskusji na temat branży gastronomicznej. W cenie przerwa kawowa, degustacja dań prezentowanych przez Adama Chrząstowskiego oraz prezent - książka "Gościnność od kuchni"!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia i sala w restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Prowadzisz biznes gastronomiczny? Szukasz sposobów na rozwój restauracji? Chcesz być na bieżąco z trendami kulinarnymi? Zapisz się na warsztat Kuchnia i sala w restauracji. Jest to wyjątkowe połączenie warsztatu z zakresu zarządzania zespołem w gastronomii, pokazu kulinarnego wybitnego szefa kuchni i panelu dyskusyjnego z prowadzącymi, autorami uznanej książki "Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adamem Chrząstowskim i Adamem Pawłowskim. W ramach wydarzenia porozmawiamy o tym:
    • jak z odwiecznej rywalizacji pomiędzy "frontem" restauracji a kuchnią stworzyć zgrany zespół pracujący na sukces lokalu
    • jak tworzyć kartę, a co równie ważne zapoznawać zespół z jej zawartością aby tworzyć spójny koncept i realizować najlepsze praktyki z zakresu aktywnej sprzedaży
    • jak wykorzystywać regionalne produkty i łączyć tradycję z nowoczesnością dla wyróżnienia oferty gastronomicznej restauracji
    Wszyscy uczestnicy spotkania otrzymają podpisany egzemplarz "Gościnności od kuchni" w prezencie! Jest to kolejna książka z cyklu entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności”, w której autorzy tym razem skupiają się na tym, co skrywa zaplecze restauracji. „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu. Spotkanie z autorami tej znanej publikacji jest wyjątkową okazją do dyskusji na temat branży gastronomicznej. W cenie przerwa kawowa, degustacja dań prezentowanych przez Adama Chrząstowskiego oraz prezent - książka "Gościnność od kuchni"!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    480,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 630,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu Engineering

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Szkolenie ma za zadanie usystematyzować wiedzę z zakresu tzw. inżynierii menu oraz wskazać możliwość praktycznego jej wykorzystania podczas części warsztatowej, a docelowo we własnej restauracji. Szkolenie jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą w znaczący sposób poprawić rentowność swojej karty. Szkolenie nie jest skierowane do Szefów Kuchni, rentowność karty analizowana będzie z perspektywy tzw. „frontu restauracji”. Ci z uczestników, którzy chcieliby podczas warsztatu przeprowadzić proces optymalizacji własnej karty proszeni są o zabranie ze sobą: - karty menu z własnej restauracji - zestawienia sprzedaży ilościowej z okresu trzech ostatnich miesięcy dań z kategorii „Dania Główne” - food costów (kosztów surowca) dla dań z kategorii „Dania Główne. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom zaawansowany

    Menu Engineering

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Szkolenie ma za zadanie usystematyzować wiedzę z zakresu tzw. inżynierii menu oraz wskazać możliwość praktycznego jej wykorzystania podczas części warsztatowej, a docelowo we własnej restauracji. Szkolenie jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą w znaczący sposób poprawić rentowność swojej karty. Szkolenie nie jest skierowane do Szefów Kuchni, rentowność karty analizowana będzie z perspektywy tzw. „frontu restauracji”. Ci z uczestników, którzy chcieliby podczas warsztatu przeprowadzić proces optymalizacji własnej karty proszeni są o zabranie ze sobą:
    • karty menu z własnej restauracji
    • zestawienia sprzedaży ilościowej z okresu trzech ostatnich miesięcy dań z kategorii „Dania Główne
    • food costów (kosztów surowca) dla dań z kategorii „Dania Główne.
    Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    250,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 400,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Obsługa gościa – aktywna sprzedaż

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Aktywna sprzedaż kelnerska w restauracji to diagnozowanie potrzeb Gościa, wyprzedzanie Go zawsze o krok wychodząc z propozycją napojów, przystawek, dań głównych czy deserów. Zwiększyć sprzedaż można również na innych etapach obsługi Gościa indywidualnego. Ci którzy tego nie robią, bądź myślą, że aktywna sprzedaż jest nachalna, są zwykłymi „zbieraczami zamówień”, których napiwki są bardzo małe, albo nie mają ich wcale. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sprzedaży kelnerskiej i zarabiać więcej. Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź szczegółowy program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Samodzielny audyt restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Warsztat ma za zadanie omówić metodologie i celowość audytu diagnostycznego, oraz przedstawić praktyczne metody jego zastosowania w branży HoReCa - zdobyta wiedza ma umożliwić uczestnikowi przeprowadzenie audytu we własnym przedsiębiorstwie i zdiagnozowanie jego problemów. Warsztat jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą przeprowadzić samodzielny audyt prowadzonego przez siebie przedsiębiorstwa. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Samodzielny audyt restauracji

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Warsztat ma za zadanie omówić metodologie i celowość audytu diagnostycznego, oraz przedstawić praktyczne metody jego zastosowania w branży HoReCa - zdobyta wiedza ma umożliwić uczestnikowi przeprowadzenie audytu we własnym przedsiębiorstwie i zdiagnozowanie jego problemów. Warsztat jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą przeprowadzić samodzielny audyt prowadzonego przez siebie przedsiębiorstwa. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Skuteczna rekrutacja w gastronomii

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Szukasz sposobu na ograniczenie rotacji w zespole albo chcesz ustandaryzować procesy rekrutacyjne? Weź udział w warsztacie Skuteczna rekrutacja w gastronomii. Spotkanie dedykujemy managerom, restauratorom i szefom kuchni odpowiedzialnym za budowanie zespołu w lokalach gastronomicznych. Każdy z uczestników spotkania zdobędzie wiedzę dotyczącą prowadzenia skutecznych procesów rekrutacyjnych. Dowie się jakie są konsekwencje błędów rekrutacyjnych i jak ważne jest odpowiednie przygotowanie do rekrutacji do swojego biznesu. Będzie w stanie zdefiniować odpowiedni profil poszukiwanego kandydata i zaproponować adekwatne pytania. Pozna różne rodzaje pytań rekrutacyjnych i ich konkretne przykłady. Warsztat Skuteczna rekrutacja to połączenie merytorycznej wiedzy z zakresu psychologii, komunikacji, motywacji z konkretnymi przykładami z branży gastronomicznej. O sukcesie danego lokalu bardzo często decydują ludzie, którzy go tworzą, ich zaangażowanie w pracę i umiejętności oraz to jak ze sobą współpracują. Dlatego tak ważne jest, aby właściwe osoby pracowały na właściwych miejscach. Dowiedz się, jak je znaleźć i zapisz się już dziś! Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    350,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Skuteczna rekrutacja w gastronomii

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Szukasz sposobu na ograniczenie rotacji w zespole albo chcesz ustandaryzować procesy rekrutacyjne? Weź udział w warsztacie Skuteczna rekrutacja w gastronomii. Spotkanie dedykujemy managerom, restauratorom i szefom kuchni odpowiedzialnym za budowanie zespołu w lokalach gastronomicznych. Każdy z uczestników spotkania zdobędzie wiedzę dotyczącą prowadzenia skutecznych procesów rekrutacyjnych. Dowie się jakie są konsekwencje błędów rekrutacyjnych i jak ważne jest odpowiednie przygotowanie do rekrutacji do swojego biznesu. Będzie w stanie zdefiniować odpowiedni profil poszukiwanego kandydata i zaproponować adekwatne pytania. Pozna różne rodzaje pytań rekrutacyjnych i ich konkretne przykłady. Warsztat Skuteczna rekrutacja to połączenie merytorycznej wiedzy z zakresu psychologii, komunikacji, motywacji z konkretnymi przykładami z branży gastronomicznej. O sukcesie danego lokalu bardzo często decydują ludzie, którzy go tworzą, ich zaangażowanie w pracę i umiejętności oraz to jak ze sobą współpracują. Dlatego tak ważne jest, aby właściwe osoby pracowały na właściwych miejscach. Dowiedz się, jak je znaleźć i zapisz się już dziś! Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00