Naucz się sztuki fotografii kulinarnej w wydaniu mobile! Poznaj tajniki właściwego przygotowania dań do fotografii, zasad rządzących prawidłową stylizacją i kadrowaniem oraz podstaw obróbki zdjęć - wszystko za pomocą Twojego smartfona!
Warsztat fotografii kulinarnej smartfonem jest adresowany głównie do pracowników gastronomii, ale również do amatorów, blogerów i miłośników dobrego jedzenia - wszystkich tych, którzy chcą robić apetyczne zdjęcia dania oraz deseru przy pomocy aparatu w smartfonie.
Jednodniowy warsztat fotografii kulinarnej to przydatna wiedza dla każdego posiadacza telefonu, niezależnie od marki i systemu operacyjnego.
W codziennej pracy szefa kuchni, cukiernika, managera czy właściciela bistro lub restauracji ważna jest umiejętność takiego sfotografowania jedzenia, aby przyciągało ono uwagę w mediach społecznościowych.
Jemy przecież w pierwszej kolejności oczami, a sprzęt, który mamy cały czas pod ręką – smartfon pomoże stworzyć apetyczne zdjęcie, które w kilka chwil można wrzucić na media społecznościowe. Ważne jest, by poznać kilka podstawowych zasad stylizacji dania oraz samej fotografii i nabyć umiejętność szybkiej edycji zdjęcia w telefonie.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro. "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda
Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
Sushi Chef Paweł Trzaskowski zaprasza na kolejne warsztaty, podczas których podniesiesz swoje umiejętności o kolejny poziom. W trakcie warsztatów nasz mistrz zdradzi m.in. tajniki przygotowywania ryżu, sosu teryaki i różnych form sushi oraz krojenia i prezentacji sashimi.
Dzięki opanowaniu nowych technik i odkryciu inspiracji do konstruowania menu wyróżnisz menu swojego lokalu zarówno w ofercie na miejscu, w dostawie czy ofercie cateringowej.
Jeżeli nie masz doświadczenia w przygotowywaniu sushi rekomendujemy najpierw udział w warsztacie Sushi - poziom 1
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
Nowe menu, nowe receptury i porady dla organizacji pracy przy imprezach okolicznościowych! Podczas warsztatu pokażemy kolejne metody jak tworzyć i modyfikować menu na przyjęciach typu wesele aby zadowolić każdą grupę gości. Porozmawiamy jak nazywać dania w ofercie, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego. Szkolenie jest drugą rozwinięciem popularnego warsztatu Menu okolicznościowe cz. 1
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Serdecznie zapraszamy!
Poznaj autorski styl gotowania jednej z najpopularniejszych Szefowych Kuchni w Polsce! Zapisz się na warsztat, podczas którego Agata Wojda pokaże Ci co znaczy autorska kuchnia i jak zbudować własny wizerunek smaku, którym przekonasz do siebie Gości. Podczas szkolenia dowiesz się, jak trenować umiejętność spojrzenia na codziennie dostępne produkty w nowy sposób i jak znajdować w nich sezonowe inspiracje. W trakcie warsztatu skupimy się właśnie na produkcie i omówimy potencjał jaki drzemie w każdym z nich w ramach sztuki niecodziennych ale prostych połączeń. Wszystko to wokół polskich produktów, które na nowo odkryjesz przed swoimi Gośćmi. Na spotkaniu nie zabraknie również porad dotyczących sztuki dobrego komponowania menu i organizacji pracy w niewielkim zespole i małych wnętrzach charakterystycznych dla lokali typu bistro. "Zapraszam na luźne ale kreatywne, inspirujące, osobiste spotkanie z moją filozofią kuchni i bycia dla Gości!" - Agata Wojda
Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program.
Warsztat skierowany do restauratorów, managerów, szefów kuchni i wszystkich zarządzających zespołem w branży gastronomicznej. Podczas warsztatu poszukamy odpowiedzi na pytania:
Czy motywowanie ludzi ma sens?
Czym jest motywacja wewnętrzna i zewnętrzna?
Dlaczego niektórzy ludzie robią więcej podczas gdy zdecydowana większość woli zrobić mniej?
W trakcie spotkania sięgniemy po praktyczne ćwiczenia z wykorzystaniem technik motywacyjnych i zastanowimy się, jak sprawić, żeby kelnerom i kucharzom chciało się chcieć, a kuchnia pokochała salę i odwrotnie.
Warsztat trwa w godz. 9:00-14:00.
Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.
Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Być dobrym kelnerem to sztuka. Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy, to czy Goście odwiedzą Twoją restaurację ponownie.
Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sztuki kelnerskiej i oczarować odwiedzających nienagannym serwisem kelnerskim.
Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Naucz się sztuki fotografii kulinarnej w wydaniu mobile! Poznaj tajniki właściwego przygotowania dań do fotografii, zasad rządzących prawidłową stylizacją i kadrowaniem oraz podstaw obróbki zdjęć - wszystko za pomocą Twojego smartfona!
Warsztat fotografii kulinarnej smartfonem jest adresowany głównie do pracowników gastronomii, ale również do amatorów, blogerów i miłośników dobrego jedzenia - wszystkich tych, którzy chcą robić apetyczne zdjęcia dania oraz deseru przy pomocy aparatu w smartfonie.
Jednodniowy warsztat fotografii kulinarnej to przydatna wiedza dla każdego posiadacza telefonu, niezależnie od marki i systemu operacyjnego.
W codziennej pracy szefa kuchni, cukiernika, managera czy właściciela bistro lub restauracji ważna jest umiejętność takiego sfotografowania jedzenia, aby przyciągało ono uwagę w mediach społecznościowych.
Jemy przecież w pierwszej kolejności oczami, a sprzęt, który mamy cały czas pod ręką – smartfon pomoże stworzyć apetyczne zdjęcie, które w kilka chwil można wrzucić na media społecznościowe. Ważne jest, by poznać kilka podstawowych zasad stylizacji dania oraz samej fotografii i nabyć umiejętność szybkiej edycji zdjęcia w telefonie.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
Aktywna sprzedaż kelnerska w restauracji to diagnozowanie potrzeb Gościa, wyprzedzanie Go zawsze o krok wychodząc z propozycją napojów, przystawek, dań głównych czy deserów. Zwiększyć sprzedaż można również na innych etapach obsługi Gościa indywidualnego. Ci którzy tego nie robią, bądź myślą, że aktywna sprzedaż jest nachalna, są zwykłymi „zbieraczami zamówień”, których napiwki są bardzo małe, albo nie mają ich wcale. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sprzedaży kelnerskiej i zarabiać więcej.
Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź szczegółowy program.
W dynamicznie zmieniającym się świecie gastronomii, skuteczny marketing to klucz do sukcesu. Szkolenie prowadzone przez Anię Dębską dostarcza praktycznych narzędzi i strategii, które pomogą restauratorom zwiększyć sprzedaż, przyciągnąć nowych gości i zbudować silną markę.
Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś!
W dynamicznie zmieniającym się świecie gastronomii, skuteczny marketing to klucz do sukcesu. Szkolenie prowadzone przez Anię Dębską dostarcza praktycznych narzędzi i strategii, które pomogą restauratorom zwiększyć sprzedaż, przyciągnąć nowych gości i zbudować silną markę.
Jeżeli chcesz zwiększyć liczbę gości w lokalu i podnieść sprzedaż - zapisz się już dziś!