Autentyczna podróż kulinarna po Włoszech - od chłodnego Piemontu po gorącą
Kalabrię. Pod okiem Zbigniewa Sonika odkryjesz sekrety ręcznie robionych
makaronów i poznasz różnice między pastą all’uovo, rustykalną pastą di semola czy
hybrydami. Warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej to okazja, by zgłębić techniki i
smaki, które sprawiają, że włoska kuchnia jest uwielbiana na całym świecie.
Warsztat skierowany do restauratorów, managerów, szefów kuchni i wszystkich zarządzających zespołem w branży gastronomicznej. Podczas warsztatu poszukamy odpowiedzi na pytania:
Czy motywowanie ludzi ma sens?
Czym jest motywacja wewnętrzna i zewnętrzna?
Dlaczego niektórzy ludzie robią więcej podczas gdy zdecydowana większość woli zrobić mniej?
W trakcie spotkania sięgniemy po praktyczne ćwiczenia z wykorzystaniem technik motywacyjnych i zastanowimy się, jak sprawić, żeby kelnerom i kucharzom chciało się chcieć, a kuchnia pokochała salę i odwrotnie.
Warsztat trwa w godz. 9:00-14:00.
Naucz się sztuki fotografii kulinarnej w wydaniu mobile! Poznaj tajniki właściwego przygotowania dań do fotografii, zasad rządzących prawidłową stylizacją i kadrowaniem oraz podstaw obróbki zdjęć - wszystko za pomocą Twojego smartfona!
Warsztat fotografii kulinarnej smartfonem jest adresowany głównie do pracowników gastronomii, ale również do amatorów, blogerów i miłośników dobrego jedzenia - wszystkich tych, którzy chcą robić apetyczne zdjęcia dania oraz deseru przy pomocy aparatu w smartfonie.
Jednodniowy warsztat fotografii kulinarnej to przydatna wiedza dla każdego posiadacza telefonu, niezależnie od marki i systemu operacyjnego.
W codziennej pracy szefa kuchni, cukiernika, managera czy właściciela bistro lub restauracji ważna jest umiejętność takiego sfotografowania jedzenia, aby przyciągało ono uwagę w mediach społecznościowych.
Jemy przecież w pierwszej kolejności oczami, a sprzęt, który mamy cały czas pod ręką – smartfon pomoże stworzyć apetyczne zdjęcie, które w kilka chwil można wrzucić na media społecznościowe. Ważne jest, by poznać kilka podstawowych zasad stylizacji dania oraz samej fotografii i nabyć umiejętność szybkiej edycji zdjęcia w telefonie.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
Roślinne desery, które kuszą smakiem i wyglądem - nawet tych, którzy na co dzień
nie wybierają diety wegańskiej. Podczas warsztatów Sweet Vegan nauczysz się, jak
tworzyć słodkości w wersji roślinnej, które łączą domowy komfort z nowoczesnymi
trendami cukierniczymi.
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci?
Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów.
Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, jak komponować i modyfikować menu weselne aby zadowolić każdą grupę gości, jak nazywać dania w ofercie menu weselnego, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego.
Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Nowoczesne podejście do ryb – warsztaty Fancy Fish pokazują, jak wybierać gatunki
sezonowe, przygotowywać je różnymi technikami i tworzyć dania, które wzbogacą
menu restauracyjne.
Poznaj klucz do sukcesu w branży gastronomicznej i dowiedz się jak rozwijać kompetencje miękkie szefów kuchni i kucharzy! Celem tego warsztatu jest wsparcie kucharzy w rozwoju umiejętności miękkich niezbędnych do skutecznego działania w dynamicznym środowisku kuchni. Poprzez interaktywne sesje, dyskusje i praktyczne ćwiczenia, uczestnicy będą mieli okazję wzmocnić swoją komunikację, zarządzanie stresem, współpracę z zespołem oraz kreatywne myślenie.
Warsztat będzie oparty na interaktywnych prezentacjach, grupowych dyskusjach, praktycznych ćwiczeniach oraz symulacjach sytuacji zawodowych.
Uczestnicy po ukończeniu warsztatu poprawią swoje umiejętności komunikacyjne, będą bardziej odporni na stres, sprawniej współpracować z zespołem oraz będą bardziej otwarci na kreatywne podejście do pracy w kuchni.
Kliknij i sprawdź program warsztatu!
Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.
Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.
Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
Autentyczna podróż kulinarna po Włoszech - od chłodnego Piemontu po gorącą
Kalabrię. Pod okiem Zbigniewa Sonika odkryjesz sekrety ręcznie robionych
makaronów i poznasz różnice między pastą all’uovo, rustykalną pastą di semola czy
hybrydami. Warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej to okazja, by zgłębić techniki i
smaki, które sprawiają, że włoska kuchnia jest uwielbiana na całym świecie.
Warsztaty odpowiadające na rosnące zainteresowanie dietą low carb. To
rzemieślnicze podejście do mięsa i warzyw, oparte na naturalnych smakach kuchni
europejskiej i technikach, które podkreślają jakość składników.