Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom zaawansowany

    Burgery – poziom 2

    04.06.2025, 10:00-16:30 Warszawa
    Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Na drugim poziomie burgerowego street foodu sięgamy głębiej do samodzielnie przygotowywanych części kanapki - dzięki czemu każdy z uczestników dowie się, jak zrobić mieszankę wołową, wypiec najpopularniejszą bułkę maślaną czy łączyć samodzielnie przygotowane dodatki. Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Pokażemy, jak samodzielnie łączyć różne elementy wołowe w celu stworzenia autorskiej mieszanki. Sięgniemy również po jagnięcinę, przygotujemy nietypowe, autorskie sosy i pikle. Własnoręcznie przygotujemy bułkę typu brioche i coraz popularniejszy nadziewany serem burger juicy cheese. W menu warsztatu nie zabraknie inspiracji kuchnią azjatycką, południowo-europejską a nawet - francuską. Jeżeli chcesz podnieść swoje burgerowe umiejętności na kolejny poziom ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! Warsztat trwa w godz. 10:00-16:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia japońska

    05.06.2025, 10:00-15:00 Warszawa
    Odkryj inne oblicze kuchni japońskiej! Zapisz się na warsztat, podczas którego poznasz inne od powszechnie kojarzonego w naszym kraju sushi należące do tradycji kulinarnej Japonii. Podczas warsztatu zapoznasz się z typowymi dla kraju kwitnącej wiśni produktami i wykorzystasz je do przygotowania lekkich, doskonale sprawdzających się w letniej kuchni potraw. W trakcie szkolenia porozmawiamy o technikach przygotowywania ryżu, japońskich makaronach czy marynowanych pastach i piklach, które odpowiadają za charakterystykę całej japońskiej kuchni. Warsztat trwa w godzinach 10-15.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 23 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Steki i tatary

    05.06.2025, 10:00-16:30 Kraków
    Opanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy z tymi produktami. Odkryjesz ciekawe połączenia dodatków do steków i tatarów oraz poznasz klasyczne receptury na sosy i side'y. W trakcie spotkania porozmawiamy również o różnych częściach tuszy, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy kompletne menu warsztatowe, które zakończymy wspólnym obiadem. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:30 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 7 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom zaawansowany

    Sałatki i startery restauracyjne

    10.06.2025, 10:00-17:00 Warszawa
    Pełnoprawna pozycja w menu, samodzielny posiłek, a nie tylko dodatek - niekoniecznie serwowany na sałacie, czyli sałatka według światowych standardów. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, dlaczego warto zrewidować swoje wyobrażenie o tej kategorii dań i zastanowić się, czy nie warto przez jej pryzmat wyróżnić ofertę restauracji. W trakcie spotkania poznasz propozycje sałatkowe, w których dobór zróżnicowanych składników buduje niezapomnianą kompozycję smaków. Wśród nich nie zabraknie wykorzystania niestandardowych sosów i winegretów, ryb, mięsa czy owoców - ale może zabraknąć...klasycznej sałaty. Dodatkowo przygotujemy nieszablonowe propozycje starterów, dzięki którym zagwarantujesz gościom niezapomniany początek wizyty w Twoim lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-17.Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Ryby i owoce morza

    11.06.2025, 10:00-16:00 Warszawa
    Jak prawidłowo obrabiać mule? Jak dobrze ugotować ośmiornicę? W jaki sposób oczyszczać krewetki? Jak dobrać właściwą obróbkę termiczną do poszczególnych gatunków ryb tak, aby wydobyć z niej maksimum smaku i utrzymać odpowiednią teksturę? Tego wszystkiego dowiecie się podczas naszego warsztatu! Dodatkowo porozmawiamy o tym, jak oceniać świeżość i jakoś ryb i owoców morza i jakie są popularne, klasyczne dania z ich wykorzystaniem Warsztat trwa w godzinach 10-16, w cenie warsztatu przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom zaawansowany

    Hot Sushi

    12.06.2025, 10:00-15:00 Warszawa
    Poznaj sushi w zupełnie nowej odsłonie i dowiedz się, w jaki sposób sushi może stać się jeszcze bardziej premium! Podczas warsztatu pokażemy Ci niestandardowe inspiracje na połączenia smaków i azjatyckich produktów z typowymi dla innych regionów świata składnikami. W trakcie warsztatu sięgniemy po tak niestandardowe dla sushi elementy jak m.in. foie gras, batat, melon, wołowina czy orzech włoski. We wszystkich pozycjach z menu warsztatu wykorzystujemy jakieś formy obróbki termicznej, dzięki czemu nowe sushi na gorąco może być dla Twojego menu zupełnie nową sekcją, która zachwyci gości poszukujących nowych doznań zarówno w ofercie na miejscu, w dostawie czy ofercie cateringowej.. W menu warsztatowym przewidzieliśmy również co raz bardziej popularne na świecie przekąski inspirowane tradycjami sushi jak np. taco nori i wprowadzimy uczestników w techniki obróbki cieplnej wykorzystywane w sushi jak np. panko furai czy crispy rice. Nasz sushi chef zaprezentuje też tradycyjne techniki składania sushi i dekoracji, dzięki czemu każda pokrojona rolka i złożony talerz będzie stanowił małe, kulinarne dzieło sztuki. Warsztat zawiera program na poziomie zaawansowanym dlatego dedykujemy go uczestnikom posiadającym doświadczenie z tradycyjnym sushi. Warsztat trwa w godzinach 10-15, kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu śniadaniowe

    24.06.2025, 10:00-15:00 Warszawa
    Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 24 miejsc. Sprawdź kolejne terminy
  • Poziom zaawansowany

    Finger food menu

    26.06.2025, 10:00-16:00 Kraków
    Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
    Na ten termin zostało tylko 12 miejsc. Sprawdź kolejne terminy