Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Kuchnia włoska: Toskania

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Odkryj regionalne smaki Italii z Giancarlo Russo! Dołącz do kulinarnej podróży po Toskanii, kwintesencji smaku Włoch - prostej, wiejskiej kuchni, której niewyszukane ale dopracowane smaki zachwyciły cały świat. W trakcie warsztatu poznasz receptury i techniki niezbędne do przygotowania klasycznych włoskich dań z dziczyzną czy podrobami. Dowiesz się też jak przygotować prawdziwe ragu i jak doskonale połączyć dorsza z tradycyjnym włoskim sosem. Podczas spotkania posłuchasz również wiele ciekawych historii o tradycjach kulinarnych tego regionu i dowiesz się, co dobrego możesz zaczerpnąć z nich do serwisu w Twojej restauracji. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    600,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 750,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Letnie finger food

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Menu zbudowane o sezonowe składniki to klucz do sukcesu - nie tylko w restauracji ale również ofercie bankietowej. Zapraszamy na warsztat, dzięki któremu wyróżnisz swoje letnie menu na koktajlowe przekąski, które doskonale sprawdzą się na imprezach okolicznościowych, garden party czy bankietach. W trakcie warsztatu poznasz wiele praktycznych wskazówek dla organizacji serwisu w oparciu o finger foody oraz przećwiczysz techniki kulinarne, które pozwolą Ci komponować własne interpretacje trenowanych receptur. Wszystko to oczywiście wokół tekstur, połączeń smakowych i dekoracji zamkniętych w małej formie na jeden kęs. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu karnawałowe wg Krzysztofa Żurka

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Świętowanie i celebracja nie mogą obejść się bez szczególnego menu, które pomoże Ci skomponować Krzysztof Żurek! Zapraszamy na warsztat, podczas którego Krzysztof omówi i zaprezentuje najlepsze praktyki z komponowania sezonowej karty karnawałowej. W trakcie spotkania sięgniemy po produkty o zróżnicowanym poziomie kosztów, dzięki czemu będzie okazja do porozmawiania o sposobach równoważenia food costu całej karty. Niezależnie od tego, czy sięgniemy do prostych składników jak rzodkiew czy wyrafinowanych jak foie gras - każde z dań ostatecznie przygotujemy w wykwintnym wydaniu doskonale komponującym się z karnawałowym przepychem. Warsztat trwa w godz. 10-15.  W cenie przerwa kawowa. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu lunch’owe

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Jak dobrze przygotować dania z oferty lunch'ową? Jak zminimalizować straty produktów? Na co zwrócić uwagę podczas tworzenia menu lunchowego? Jeżeli szukasz odpowiedzi na te pytania, ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! W trakcie spotkania przy wspólnym gotowaniu porozmawiamy o znaczeniu kreatywności w zapobieganiu marnowaniu jedzenia i sposobach na wykorzystanie jej w ofercie lunch menu na miejscu i na wynos. Omówimy sposób tworzenia menu tygodniowego i przećwiczymy techniki obróbki warzyw i mięs, dzięki którym będą zawsze soczyste. Porozmawiamy o bezpiecznych i smacznych formach wykorzystania produktów pozostałych z serwisu z dnia poprzedniego - zarówno w przypadku mięs i warzyw ale też kasz, ryżu a nawet czerstwego chleba. Wszystko to w duchu optymalizacji kosztów prowadzenia biznesu restauracyjnego i trendu "No waste". Warsztat trwa w godzinach 10-15. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu okolicznościowe

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, jak komponować i modyfikować menu weselne aby zadowolić każdą grupę gości, jak nazywać dania w ofercie menu weselnego, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu okolicznościowe

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, jak komponować i modyfikować menu weselne aby zadowolić każdą grupę gości, jak nazywać dania w ofercie menu weselnego, dlaczego opcja wege jest niezbędna i jak w razie potrzeby szybko ją zorganizować. Dodatkowo, przepracujemy triki i omówimy dobre praktyki pozwalające na uzyskanie powtarzalności w serwisie na 100-150 porcji i jak doprawiać dania, aby były do przyjęcia dla każdego. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu śniadaniowe

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu śniadaniowe

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Pora śniadaniowa bardzo długo była niewykorzystywana przez restauracje. Od jakiegoś czasu jednak jest to jeden z prężniej rozwijających się trendów wśród gości lokalów gastronomicznych, którzy oczekują specjalnej oferty na początek dnia. Korzystając ze światowych trendów, międzynarodowych klasyków jak i kreatywnego podejścia do menu śniadaniowego podczas warsztatu przygotujemy pozycje, które urozmaicą kartę twojego lokalu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Menu weselne wg Krzysztofa Żurka

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wyjątkowy dzień w życiu każdej pary wymaga wyjątkowej oprawy, a jak wiadomo, serwowane menu będzie jednym z najbardziej omawianych elementów przyjęcia weselnego. Szef kuchni Krzysztof Żurek skomponował wyjątkowe menu, które zadowoli nawet najbardziej wymagających gości. W programie warsztatu oprócz kompletnego menu znajdzie się szereg porad z zakresu serwisu podczas przyjęć okolicznościowych i dekoracji dań. Warsztat trwa w godz. 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Modern bistro

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Trudno wyobrazić sobie dzisiejszą gastronomię bez bistro, czyli lokali, w których panuje klimat luźnej elegancji, gdzie dominuje tzw. "comfort food". Podczas warsztatu opowiemy o tym, czym bistro różni się od typowych restauracji, czym charakteryzuje się ten rodzaj kuchni i jak dobrać menu do własnego bistro. W trakcie spotkania weźmiemy na warsztat tradycyjne, klasyczne smaki typowe dla gotowania w bistro i nadamy im nowoczesny charakter i świeże kombinacje, które zainspirują Cię do dalszego tworzenia własnych receptur. Na warsztacie sięgniemy również po nowoczesne techniki takie jak np.: sous vide, peklowanie, fermentowanie. Porozmawiamy również o trendach i o tym, jak składać i aranżować dania w stylu bistro. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Modern bistro

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Trudno wyobrazić sobie dzisiejszą gastronomię bez bistro, czyli lokali, w których panuje klimat luźnej elegancji, gdzie dominuje tzw. "comfort food". Podczas warsztatu opowiemy o tym, czym bistro różni się od typowych restauracji, czym charakteryzuje się ten rodzaj kuchni i jak dobrać menu do własnego bistro. W trakcie spotkania weźmiemy na warsztat tradycyjne, klasyczne smaki typowe dla gotowania w bistro i nadamy im nowoczesny charakter i świeże kombinacje, które zainspirują Cię do dalszego tworzenia własnych receptur. Na warsztacie sięgniemy również po nowoczesne techniki takie jak np.: sous vide, peklowanie, fermentowanie. Porozmawiamy również o trendach i o tym, jak składać i aranżować dania w stylu bistro. Warsztat trwa w godzinach 10-15.Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Nowalijki wg Krzysztofa Żurka

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wiosenne menu lub sezonowa wkładka z klasą? Krzysztof Żurek ma na to sposób! Podczas warsztatu sięgniemy po świeże, sezonowe smaki, które zachwycą podniebienia Waszych gości. W trakcie spotkania uczestnicy samodzielnie przygotują kompletne menu, na które składać się będą dania z nowalijkami w roli głównej. Warsztat trwa w godzinach 10-15 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatów.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00