Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom zaawansowany

    Dwudniowy kurs cukierniczy: torty

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program kursu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.000,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.300,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: gotowanie sous vide

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj technikę gotowania sous vide i dowiedz się, jak ją najlepiej wykorzystywać w swoim lokalu! Sous-vide (franc. "w próżni)" to metoda gotowania żywności w niskiej temperaturze i w szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej umieszczonej w kąpieli wodnej lub parowej. Największym wyzwaniem w prawidłowym wykorzystywaniu tej techniki jest precyzyjnie kontrolowanie temperatury z uwzględnieniem czasu gotowania. W trakcie szkolenia poznasz najważniejsze zasady przygotowania żywności do gotowania metodą sous vide i zrozumiesz rolę jaką pełni kontrola temperatury oraz czasu gotowania dla różnych produktów spożywczych. Prowadzący nauczy też obsługi pakowarki próżniowej i cyrkulatora, bez których nie ma możliwości pracy tą techniką. W trakcie spotkania omówione zostaną zasady gotowania sous vide mięsa, ryb, warzyw oraz owoców. W programie warsztatu skupimy się na produkcie i właściwy sposobie jego wykorzystania w metodzie sous vide i pokażemy wartości z wykorzystania techniki w kompozycji potraw. Warsztat trwa dwa dni w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    900,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.200,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: gotowanie sous vide

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj technikę gotowania sous vide i dowiedz się, jak ją najlepiej wykorzystywać w swoim lokalu! Sous-vide (franc. "w próżni)" to metoda gotowania żywności w niskiej temperaturze i w szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej umieszczonej w kąpieli wodnej lub parowej. Największym wyzwaniem w prawidłowym wykorzystywaniu tej techniki jest precyzyjnie kontrolowanie temperatury z uwzględnieniem czasu gotowania. W trakcie szkolenia poznasz najważniejsze zasady przygotowania żywności do gotowania metodą sous vide i zrozumiesz rolę jaką pełni kontrola temperatury oraz czasu gotowania dla różnych produktów spożywczych. Prowadzący nauczy też obsługi pakowarki próżniowej i cyrkulatora, bez których nie ma możliwości pracy tą techniką. W trakcie spotkania omówione zostaną zasady gotowania sous vide mięsa, ryb, warzyw oraz owoców. W programie warsztatu skupimy się na produkcie i właściwy sposobie jego wykorzystania w metodzie sous vide i pokażemy wartości z wykorzystania techniki w kompozycji potraw. Warsztat trwa dwa dni w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    900,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.200,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Kurczak od A do Z

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Opanuj pracę z jednym z najpopularniejszych produktów w gastronomii, zoptymalizuj food cost i dowiedz się, jak wydobyć to co najlepsze z dań na bazie kurczaka! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki rozbioru kurczaka. Dowiesz się, jak wykorzystywać jego poszczególne elementy i jak prawidłowo je przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak w zgodzie z zasadami zero waste ale i optymalizacji kosztów wykorzystywać produkt od A do Z - łącznie z podrobami, kuprami, łapkami i ścinkami. Warsztat otwiera nowy cykl dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    930,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.230,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Kurczak od A do Z

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Opanuj pracę z jednym z najpopularniejszych produktów w gastronomii, zoptymalizuj food cost i dowiedz się, jak wydobyć to co najlepsze z dań na bazie kurczaka! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki rozbioru kurczaka. Dowiesz się, jak wykorzystywać jego poszczególne elementy i jak prawidłowo je przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak w zgodzie z zasadami zero waste ale i optymalizacji kosztów wykorzystywać produkt od A do Z - łącznie z podrobami, kuprami, łapkami i ścinkami. Warsztat otwiera nowy cykl dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    900,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.200,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Pasztety i terriny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj tradycyjne techniki i receptury na klasykę kuchni francuskiej i garmażeryjnej -  pasztety, galarety i terriny! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu opanujesz najważniejsze zasady pracy z tymi potrawami. W trakcie spotkania dowiesz się w jaki sposób wybierać i obrabiać mięso aby nadawać mu pożądaną strukturę, w jaki sposób kształtować formę i dobierać temperaturę dla poszczególnych dań. Nie zabraknie również praktycznych wskazówek i treningu z wykorzystania sprzętu dedykowanego do pracy przy tych daniach. Dodatkowo, poznasz i przećwiczysz recepturę na wegetariańską opcję z tej kategorii dań. Warsztat z cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    960,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.260,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Pasztety i terriny

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj tradycyjne techniki i receptury na klasykę kuchni francuskiej i garmażeryjnej -  pasztety, galarety i terriny! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu opanujesz najważniejsze zasady pracy z tymi potrawami. W trakcie spotkania dowiesz się w jaki sposób wybierać i obrabiać mięso aby nadawać mu pożądaną strukturę, w jaki sposób kształtować formę i dobierać temperaturę dla poszczególnych dań. Nie zabraknie również praktycznych wskazówek i treningu z wykorzystania sprzętu dedykowanego do pracy przy tych daniach. Dodatkowo, poznasz i przećwiczysz recepturę na wegetariańską opcję z tej kategorii dań. Warsztat z cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 10:00-16:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    900,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.200,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.230,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.530,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy, certyfikowany warsztat kelnerski z nauką flambirowania

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Kurs Kelnerski z profesjonalnej obsługi gościa z elementami serwisu specjalnego, prowadzony przez Trenera Stowarzyszenia Kelnerów Polskich -  Romana Stobnickiego. Skierowany do kelnerów pracujących już w zawodzie, poszerzających wiedzę z obsługi specjalnej. Teoria poparta ćwiczeniami po każdym bloku tematycznym. Uczestnik po zakończeniu kursu otrzymuje Dyplom uczestnictwa. Po zdaniu egzaminu, może otrzymać CERTYFIKAT Stowarzyszenia Kelnerów Polskich. Warsztat trwa dnia dni, łącznie przez 15 godzin. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.  
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    500,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 700,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00