Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Wybierz lokalizację
Cena

  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.200,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.500,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy warsztat: Ryba od głowy do ogona

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Poznaj najważniejsze zasady pracy z różnymi gatunkami ryb i dowiedz się, w jaki sposób wydobyć to co najlepsze ze składnika, ograniczać straty na produkcie i optymalizować food cost! Zapisz się na warsztat, podczas którego przećwiczysz techniki filetowania i porcjowania ryb. Dowiesz się, jak wykorzystywać różne gatunki i ich poszczególne elementy oraz w jaki sposób je prawidłowo przechowywać. Dodatkowo dowiesz się, jak wykorzystywać różne techniki obróbki cieplnej, wykorzystywać niejadalne elementy i ścinki oraz części najlepsze do przygotowania sosów i zup. Warsztat należy do cyklu dwudniowych szkoleń dotyczących kanonu wiedzy gastronomicznej i technik kulinarnych. Warsztat trwa dwa dni w godz. 9:00-17:00 Kliknij w szczegóły i sprawdź program!
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    1.230,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 1.530,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dwudniowy, certyfikowany warsztat kelnerski z nauką flambirowania

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Kurs Kelnerski z profesjonalnej obsługi gościa z elementami serwisu specjalnego, prowadzony przez Trenera Stowarzyszenia Kelnerów Polskich -  Romana Stobnickiego. Skierowany do kelnerów pracujących już w zawodzie, poszerzających wiedzę z obsługi specjalnej. Teoria poparta ćwiczeniami po każdym bloku tematycznym. Uczestnik po zakończeniu kursu otrzymuje Dyplom uczestnictwa. Po zdaniu egzaminu, może otrzymać CERTYFIKAT Stowarzyszenia Kelnerów Polskich. Warsztat trwa dnia dni, łącznie przez 15 godzin. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.  
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    500,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 700,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Dyniowe menu wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Przygotuj swoją kartę do sezonu na dynię! Weź udział w warsztacie, podczas którego zainspirujemy Cię do eksperymentowania i innego spojrzenia na wkładkę sezonową. W trakcie spotkania przygotujesz samodzielnie pełne menu, w którym w każdej z pozycji głównym bohaterem będzie dynia - niekwestionowana królowa jesieni. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dziczyzna wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dziczyzna to produkt, w którego obróbce chodzi przede wszystkim o to, żeby nie zepsuć jego smaku. Właściwie potraktowany zachowuje swoje walory, zbyt długo obrabiany potrafi całkowicie zmienić smak. Podczas warsztatu pokażemy, w jaki sposób uniknąć tej sytuacji. Dziczyzna jest jednocześnie szlachetnym mięsem, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. W tracie spotkania sięgniemy więc nie tylko po różne elementy dziczyzny, sarniny i jeleniny ale również kreatywne dodatki inspirowane naturą i smakami lasu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Dziczyzna wg Rafała Zaręby

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Dziczyzna to produkt, w którego obróbce chodzi przede wszystkim o to, żeby nie zepsuć jego smaku. Właściwie potraktowany zachowuje swoje walory, zbyt długo obrabiany potrafi całkowicie zmienić smak. Podczas warsztatu pokażemy, w jaki sposób uniknąć tej sytuacji. Dziczyzna jest jednocześnie szlachetnym mięsem, które wymaga równie szlachetnej aranżacji. W tracie spotkania sięgniemy więc nie tylko po różne elementy dziczyzny, sarniny i jeleniny ale również kreatywne dodatki inspirowane naturą i smakami lasu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie przerwa kawowa i lunch. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Fine dining i menu degustacyjne

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Tomasz Świerczek, czerpiąc ze swojego doświadczenia w zdobywaniu gwiazdki Michelin przygotował specjalny warsztat, podczas którego uczestnicy będą mieli okazję samodzielnie opracować kompletne menu degustacyjne dla restauracji typu fine dining. Podczas warsztatu porozmawiamy o specyfice prowadzenia lokalu typu fine dining, serwisu menu degustacyjnego i komponowaniu menu restauracji z gwiazdką Michelin. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    450,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 600,00 
  • Poziom zaawansowany

    Finger food menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom zaawansowany

    Finger food menu

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym i cateringowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom średniozaawansowany

    Fit kuchnia

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Ograniczanie kalorii w diecie już dawno przestało być zaledwie modą i co raz częsciej jest elementem, który decyduje nie tylko o tym, jakie danie z karty zamawiają nasi goście ale czy w ogóle odwiedzą daną restaurację. Podczas warsztatu porozmawiamy o tym, dlaczego lekkie dania z ograniczoną zawartością cukrów, tłuszczu i soli powinny znaleźć się w menu każdej restauracji i jak tworzyć inspirujące receptury na bazie warzyw, białego mięsa i ryb. Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    400,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 550,00 
  • Poziom podstawowy

    Food porn – Kuchnia dla każdego

    Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
    Ciągnący się, roztopiony ser, idealnie wypieczony bekon, pikantna wołowina, maślane krewetki z hiszpańskim twistem… W dwóch słowach FOOD PORN! Chociaż kojarzy się przede wszystkim z metodą fotografowania, to co raz częściej określamy w ten sposób rodzaj potraw, w których chodzi przede wszystkim o smak, wygląd i przyjemność a niekoniecznie liczenie kalorii czy wartości odżywczych. Rafał Zaręba zaprasza na bardzo sycący wieczór, podczas którego poznasz 4 pomysły na wyjątkowe food party. Przygotowane dania możesz wykorzystać na kolejnym spotkaniu z przyjaciółmi – najlepiej na imprezie połączonej ze wspólnym gotowaniem. Warsztat prowadzony w ramach cyklu popołudniowych warsztatów Kuchnia dla każdego, kiedy otwieramy się dla wszystkich zainteresowanych - nie tylko profesjonalistów branży gastronomicznej ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Warsztat trwa w godzinach 17-21. W cenie warsztatu przerwa kawowa i kieliszek wina. Kliknij w szczegóły i sprawdź menu warsztatu.
    Cena dla klientów Makro
    Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
    300,00 
    Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
    Cena regularna: 350,00