Trenerzy

Poznaj kadrę Trenerów Akademii Inspiracji MAKRO i ucz się od najlepszych!

Bogusław Skowron

Ekspert d.s. komunikacji i projektów HoReCa w Akademii Inspiracji Makro. Z wykształcenia dziennikarz i PR-owiec. Specjalizuje się w marketingu internetowym, szczególnie w kategorii Social Media. Ma ponad 5-letnie doświadczenie w agencjach creative & digital, gdzie najdłużej pełnił funkcję Social Media Managera. W tym czasie odpowiadał za całościową realizację komunikacji Social Media kampanii jednej z największych marek piw regionalnych nagrodzonej nagrodą srebrnego Effie. Później, w latach 2017-2019 pracował jako Digital Marketing Specialist w jednej z czołowych grup skupiających marki z FMCG. W Akademii Inspiracji Makro odpowiada za strategię komunikacji, pozyskiwanie partnerów i kreowanie oferty Akademii.

Krzysztof Żurek

Od zawsze związany z Krakowem, skąd pochodzi i na stałe mieszka. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti, jego mistrzem i przewodnikiem. Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce, w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac. Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodnika Michelin. Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.

Tomasz Habdas

Z wykształcenia ekonomista, który już w trakcie studiów wiedział, że najbardziej interesują go liczby oraz funkcjonowanie firmy jako żywego organizmu. Karierę zawodową rozpoczął w korporacji ale po trzech latach pracy w centrali banku postanowił założyć własną firmę i tak rozpoczęła się jego przygoda z gastronomią, która trwa do dzisiaj. Przez ponad sześciu lat prowadził w Warszawie dwie klubokawiarnie. Dodatkowo w 2016 roku zapoczątkował projekt „Liczby na talerzu”- platformę do dzielenia się wiedzą z zakresu zarządzania lokalem gastronomicznym od strony przychodowej ale i kosztowej. Od 2017 roku „Liczby na talerzu” poszerzyły swój zakres o szkolenia, sesje warsztatowe i przede wszystkim, konsultacje indywidualne pomagające innym restauratorom w uporządkowaniu firmy. Zawsze powtarza, że każdy właściciel powinien znać swoje liczby, dlatego też duży nacisk w pracy kładzie na odpowiednie raportowanie oraz analizowanie wyników finansowych oraz wyciąganie z tego odpowiednich wniosków. Jego drugie życie to góry - od pieszych wycieczek, przez wspinaczkę aż po trekking wysokogórski. To w jaki sposób kształtują człowieka góry, również znajduje swój wydźwięk w pracy o czym często opowiada innym w trakcie prelekcji i spotkań motywacyjnych. Pasja rozwija i dodaje skrzydeł do działania.

Sylwia Bochowicz-Kubiak

Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

Bartosz „Snecz” Dębski

Zakochany w azjatyckich smakach kucharz z bardzo otwartym podejściem do kulinariów i wieloletnim doświadczeniem w zawodzie. Tworzy dania stosunkowo proste, wywodzące się ze street foodu, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania dań i zachęcają do powtórzenia ich w domu. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi audycję kulinarną w newonce.radio, ma swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz prężnie działający instagram Snecz Gotuje.