Trenerzy

Poznaj kadrę Trenerów Akademii Inspiracji MAKRO i ucz się od najlepszych!

Maciej Możejko

Współzałożyciel i współwłaściciel piekarnio-cukierni bakeMAnia, która stała się najlepiej ocenianą piekarnio-cukiernią w swoim regionie. Posiada prawie 15 letnie doświadczenia w optymalizacji procesów biznesowych i redukcji kosztów - Six Sigma Black Belt, Lean Management ekspert. Ma 20 lat doświadczenia w sprzedaży, oraz negocjacjach biznesowych. Konsultant Makro, który miał okazję przeprowadzić doradztwo dla ponad 100 naszych Klientów. 

Mikołaj Nowak

Instruktor i międzynarodowy sędzia barmański, pasjonat miksologii koktajli. Reprezentant FBA na terenie Polski. Doświadczenie barmańskie zdobywał w Polsce i USA. Prowadzi Cocktail System - firmę organizującą i obsługującą bary na największych wydarzeniach w kraju.

Lech Góra

Lech Góra jest związany z zawodem barmana od prawie 20 lat. Od 18 roku życia zaczął amatorsko trenować flair i brać udział w zawodach w całej Polsce, prowadził również szkolenia w tym zakresie. Swoją ścieżkę zawodową zaczął jako barback w warszawskim klubie, pracował jako barman i starszy barman w warszawskich restauracjach i klubach oraz współpracował ze znanymi markami alkoholi podczas wielu eventów w Polsce i za granicą . Przez prawie 5 lat prowadził sklep z wyspecjalizowanymi alkoholami. Obecnie jest odpowiedzialny za kartę cocktaili oraz prowadzenie baru w restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich.

Tomasz Noga

Specjalista ds. wina, Sommelier. Doświadczenie zawodowe zdobywał zarówno podczas kilkunastoletniej pracy w Makro jako Specjalista ds. wina i kierownik działu alkohole, a także w restauracji Guccio Domagoj. Wiedzę teoretyczną pogłębiał podczas wielu podróży enoruturystycznych po większości krajów Europy, a także Australii. Od kilku lat trener w Akademii Inspiracji Makro, gdzie prowadzi zarówno szkolenia dla klientów Makro jak i podnoszące kwalifikacje dla pracowników. Zdobytą wiedze i doświadczenie potwierdzona międzynarodowym certyfikatem Wine & Spirits Education Trust. Pasjonat wina, podróży i dobrej kuchni.

Jan Filipczyk

Szef kuchni i współwłaściciel Restauracji Cichy Potok, Członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej od lat związany z regionalną kuchnią małopolski i podhala. Zwycięzca konkrusu O złote Euro Zakopane 2001. Po ukońeczniu technikum gastronomicznego w Krakowie praktykował u znanych w stolicy Małopolski szefów takich jak Michael Canoo czy Joseph Seeletso po czym zdobywał doświadczenie zawodowe w Luxemburgu (Restauracja Nova Osada), Mideltoon (restauracja Big Cup) i Kijowie po czym wrócił do Krakowskiego ART Hotel Niebieski *****. Obecnie oprócz prowadzenia własnej restauracji realizuje się w roli trenera i jurorwa konkursów kulinarnych.

Anna Dębska

Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji AFMedia.pl. Od ponad 15 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom. Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji z zakresu skutecznej reklamy i budowy marki. Ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.

Marcin Włodarczyk

Absolwent studiów magisterskich Wydziału Zarządzania i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Jagiellońskiego, i studiów podyplomowych Wydziału Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Od 2001 roku związany z branżą hotelarsko - gastronomiczną. Doświadczenie zawodowe zdobywał w restauracjach i hotelach pracując na wszystkich stanowiskach związanych z obsługą Gościa m.in. kelner, barman, kierownik restauracji czy manager gastronomii. Współpracował z firmami zajmującymi się sprzedażą i dystrybucją wina jako Specjalista ds. Win. Od 2013 nieprzerwanie trener szkoleniowiec m. in. dla Krakowskiej Szkoły Restauratorów (w zakresie prowadzenia kursów, szkoleń czy warsztatów: kelnerskich, barmańskich, baristycznych, sommelierskich, i zarządzania w gastronomii), od 2019 właściciel firmy szkoleniowej Akademia Sztuki Restauracyjnej. Certyfikowany audytor, ponadto uczestniczył w otwarciu kilkunastu restauracji na terenie całego kraju, tworząc standardy i procedury jakościowe. Autor artykułów w prasie branżowej „Poradnik Restauratora”. Sędzia konkursów kelnerskich m.in. czterokrotnie w Krakowskim Biegu Kelnerów, a także juror w konkursie „Mam zawód. Mam fantazję” - Biznesplan mojej firmy.

Bogusław Skowron

Ekspert d.s. komunikacji i projektów HoReCa w Akademii Inspiracji Makro. Z wykształcenia dziennikarz i PR-owiec. Specjalizuje się w marketingu internetowym, szczególnie w kategorii Social Media. Ma ponad 5-letnie doświadczenie w agencjach creative & digital, gdzie najdłużej pełnił funkcję Social Media Managera. W tym czasie odpowiadał za całościową realizację komunikacji Social Media kampanii jednej z największych marek piw regionalnych nagrodzonej nagrodą srebrnego Effie. Później, w latach 2017-2019 pracował jako Digital Marketing Specialist w jednej z czołowych grup skupiających marki z FMCG. W Akademii Inspiracji Makro odpowiada za strategię komunikacji, pozyskiwanie partnerów i kreowanie oferty Akademii.

Krzysztof Żurek

Od zawsze związany z Krakowem, skąd pochodzi i na stałe mieszka. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti, jego mistrzem i przewodnikiem. Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce, w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac. Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodnika Michelin. Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.